Scudetto Napoli ve Juve tweet’leri, Parlamento’daki ‘dava’

achievable

New member
Napoli, Scudetto’yu kazanır, Juve bir tutam zehirli ironiyle iltifat eder ve konu Parlamento’ya gelir. Üst üste 9 şampiyonluk yaşadığı yıllarda rakiplerinden nadiren tebrik alan Juventus kulübünün mesajı dikkatlerden kaçmıyor. “Son yıllarda alınan birçok iltifat göz önüne alındığında, bunu yapmakta başarısız olamayız – tweet attı Juve: Üçüncü Scudetto’yu kazandığı için Napoli’yi tebrik ediyoruz”.

Siyah beyazlı tweet’e şaşıran Club Napoli Parlamento Başkanı eski bakan Gaetano Quagliariello, ”Beni asıl şaşırtan, tarz eksikliği…” dedi. Adnkronos Quagliariello’nun vurguladığı üzere, her iki taraftan da son 33 yılda tekrarlanan, hatta bazen sınırları aşan alaylar olduğu aşikardır. Ama en iyi dileklerinizi gönderdiğinizde, sadece yaparsınız… Bu Juventus kulübü açısından hoş bir şey değildi: -Quagliariello uyarıyor- en iyi dileklerinizi göndermiyorsunuz ve sonra sırtınızı tekmeliyorsunuz… ”.

Scudetto’yu hak ettiği şekilde kazandığı için Napoli’yi tebrik ediyorum. Ancak Juventus’un meşru olarak birkaç söz daha söyleme hakkına sahip olduğuna inanıyorum çünkü geçmişte Juve’nin kazandığı şampiyonlukları açıkça hedef alan ‘dürüst Scudetto’ya karşı bir suçlama gibi görünen ifade iyi bir mesaj değildi… Eski Pdl milletvekili ve Juventus Club Montecitorio’nun şu anki başkanı avukat Maurizio Paniz, Yaşlı Kadın’ın tweet’ini savunuyor. Paniz ondan doğrudan bahsetmiyor ama Napoli başkanı Aurelio De Laurentiis’in diğerlerine kıyasla “dürüstlük scudetto’sundan” söz eden ve Old Lady’nin liderleri ve hayranlarıyla ilişkileri şiddetlendiren son sözlerine atıfta bulunuyor.