Sinner bugün Avustralya Açık 2025 yarı finalinde De Minaur ve Jannik'i mağlup etti

achievable

New member
Jannik Sinner, 22 Ocak'ta bugün Avustralya Açık 2025 çeyrek finalinde Alex De Minaur'u yenerek yarı finale yükseldi.. Dünyanın 1 numarası, son şampiyonu, Avustralya sıralamasında 8 numarayı yendi 1 saat 47'de 6-3, 6-2, 6-1. Cuma günü Güney Tirol'den gelen 23 yaşındaki oyuncu, çeyrek finalde İtalyan Lorenzo Sonego'yu 4 sette mağlup eden, yarı finalde skor tablosunda 21 numara olan Amerikalı Ben Shelton ile karşılaşacak.

Sinner, Holger Rune'a karşı son 16 turunda yaşadığı fiziksel sorunların ardından mükemmel durumda.Avustralyalıyla onuncu doğrudan karşılaştırmayı kazanarak rakibine karşı tartışılmaz üstünlüğünü doğruladı. Bugünkü maçın geçmişi yok. Dünyanın 1 numarası asla servisten vazgeçmez, verilen tek kırılma noktasını siler ve oyunu sürekli kontrol eder.

Servis en iyi günlerde olduğu gibi işliyor, Sinner maçın büyük bir bölümünde ilk topların %70'inin üzerinde kalıyor (haberler) ve ikinci topa başvurmak zorunda kalmadığında neredeyse her zaman gol atıyor (%80). De Minaur, dünyanın 1 numarasının getirdiği çılgın tempoyla baş edemiyor. Mola aldığında artık maça dönemez.

Günahkar ne dedi

“Hemen ara verdiğinizde işler kolaylaşıyor. De Minaur bir savaşçı ve pes etmiyor. Taraftar çok sportifti, olağanüstü bir atmosferde oynadık. Seviye düşerse bu maçlar hızla değişebilir, ancak performansımdan çok memnunum”, diyor Sinner maç sonrası röportajda.

İki gün önce yaşadığım fiziksel sıkıntılar bir hatıra: “Dün sakin bir gündü, antrenörlerimle 30-40 dakika top sürdüm. Rutin her zaman nasıl hissettiğinize bağlı, her anı anlayan, yorumlayan çok uzman bir ekibim var. hatta benden daha iyi. Fiziksel açıdan bakıldığında gençken çabuk iyileşirsiniz… Uyumayı seviyorum, rahatlamaya ve bugünkü mücadeleye hazırlanmaya çalıştım. İyi uyandım, kendimi hazır hissettim. Sonuç mükemmeldi.”

Artık yarı final var. Günahkar Shelton'la yüzleşecek. “Harika bir solak oyuncu, çok fazla rotasyonu var ve harika servis atıyor, umarım karşılık verebilirim.” Skor tablosunun diğer tarafında Novak Djokovic ve Alex Zverev yarışıyor. “Djokovic, Alcaraz'la olağanüstü bir maç kazandıÇeyrek finalde birbirleriyle karşılaşmak zorunda kalmaları çok yazık: onlarınki şu anın rekabeti, bu seviyedeki bir maç yarı final ya da finaldir” diyor.

Geçmişi olmayan maç

İlk sette dördüncü oyunda dengeyi bozan (3-1) Sinner, 6-3'e kadar rakibine geri dönüş fırsatı vermiyor.

İkinci sette daha da belirgin senaryo: Bir sonraki oyunda Avustralyalı tarafından inşa edilen tek kırılma noktasını kabul eden ve iptal eden dünyanın 1 numarasından anında kopuş. Günahkar acımasızca vuruyor, daha da uzanıyor (5-1) ve 80 dakikadan az bir sürenin ardından devreyi 6-2 kapatıyor.

Üçüncü setin açılış maçı maçın özeti niteliğinde. De Minaur 40-15 öne geçmek için kendini zorluyor, Sinner üst üste 4 puan kazanarak ve dünyanın 1 numarasının bitiş çizgisine doğru ilerleyişini anında gerçekleştirerek tenisi öğütüyor. Maviler 4-0'lık skorla kurtuldu ve 6-1'lik skorla maçı kolaylıkla kapattı: şimdi Shelton ile yarı final, Cuma günü randevusu var.

Ayrıca okuyun