Sivas Belediyesi’nden Dev Eğitim Dayanağı

abbas

Global Mod
Global Mod
6 BİN ÖĞRENCİYE ÇANTA VE KIRTASİYE SETİ İKRAM EDİLDİ

2022-2023 eğitim-öğretim devrinde ailelerin eğitim yükünü azaltmak emeliyle Sivas Belediyesi tarafınca kent merkezinde birinci sınıfa başlayan tüm öğrencilere okul çantası, beslenme çantası ve kırtasiye gereci dayanağı verildi. Okulların başladığı birinci günde öğrenciler, içerisinde gereksinim duyacakları 16 çeşit kırtasiye gerecinin yer aldığı çantaları sıralarında hazır buldu.

Belediye tarafınca sağlanan eğitim dayanağı için kentteki İnönü İlkokulu’nda temsili dağıtım merasimi ve ahenk haftası aktifliği düzenlendi. Merasime; Belediye Lideri Hilmi Alım, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Etkinlikte birinci vakit içinderda kelam alan Okul Müdürü Mahmut Boyraz, “İnsanı öteki canlılardan ayıran en değerli özelliği akıl ve zekâsıdır. Ancak aklın zaten gelişmesi mümkün değildir. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten, bilgilerle zenginleştiren yalnızca okuldur. Okul insanın yetiştiği en nadide yerdir. Toplumsal sorumluluk manasında devlet millet işbirliğine örnek olacak bir takviye sağladıklarından dolayı Belediye Liderimiz Hilmi Bilgin’e teşekkür ediyorum” dedi.

İl Ulusal Eğitim Müdürü Ergüven Aslan ise “Eğitim öğretim yılının başlangıcında Belediyemizin öncülüğünde bu biçimdesine kıymetli bir toplumsal sorumluluk projesi yapılması bizleri çoku ile mutlu etmiştir. Eğitim topluluğuna yalnızca bugün değil tüm çalışmalarımızda takviye veren Belediye Liderimize teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

2022-2023 eğitim öğretim yılının öğrencilere, velilere ve eğitim topluluğuna hayırlar getirmesini temenni eden Belediye Lideri Hilmi Alım, “Kurumlar ortası irtibata, ortak akıl ve istişareye fazlaca ehemmiyet veriyoruz. Bu noktada Ulusal Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte eğitimde kaliteyi artırabilmek, geleceğimiz olan çocuklarımıza takviye olabilmek için ne vakit bir masaya otursak el birliğiyle güç birliği ile ortak amaç doğrultusunda çalışmalarımızı hayata geçiriyoruz. vazifeye geldiğimiz günden bugüne klasik belediyecilik anlayışının haricinde toplumsal ve kültürel faaliyetlerimizin yanı sıra toplumumuzun her noktasına, her alanda dokunacak projelerle hemşehrilerimizin emrindeyiz. Belediye makamını millete hizmet makamı olarak görüyoruz. Milletimizin kaygılarıyla dertlenebildiğimiz vakit milletimizin gündemini bizim gündemimiz yaptığımız vakit kendimizi başarılı görüyoruz” formunda konuştu.

Başkan Alım, konuşmasının devamında şu tabirlere yer verdi; “Çocuklarımızın birinci okul heyecanına ortak olabilmek onları memnun edebilmek yüzlerinde bir tebessüm oluşturabilmek için bir ortaya geldik. Ailelerimize katkıda bulunmak, devletimizin milletinin yanında yer aldığını göstermek ismine hiç bir ayrım yapmadan vilayet merkezinde eğitime başlayacak tüm çocuklarımıza küçük bir armağanımız olsun istedik. Bugün görüyoruz ki hakikaten gerçek bir projeyi hayata geçirmişiz. Milletimizin muhtaçlık duyduğu her alanda yanlarında olmaya ihtimam gösteriyoruz. Çocuklarımızın yönetici olacağı bir Türkiye’nin, bugünkünden çok daha kuvvetli bir Türkiye olacağına inanıyorum. Zira biz çocuklarımıza geleceğimize ve en değerlisi milletimize güveniyoruz.” dedi.

Konuşmaların akabinde temsili olarak öğrencilere çanta ve kırtasiye setleri armağan edildi. Nasrettin Hoca gösterisi eşliğinde devam eden merasimde, öğrenci velileri de çanta ve kırtasiye seti ikramı sebebiyle Lider Bilgin’e teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı