Termal Kaplıcaları orta tatilde öğrenciler ve ailelerini ağırlıyor

Musa

New member
Türkiye’nin termal turizm merkezlerinden Yalova’daki tesislere aileleriyle gelen öğrenciler, orta tatil devrini şifalı sulara sahip havuzlarda geçiriyor.

Okul öncesi eğitim kurumları ile birinci ve orta dereceli okulların 9 Nisan’da orta tatile girmesiyle Termal ilçesinde hareketlilik arttı.

Havuzda yüzen, tabiat yürüyüşü yapan öğrenciler ve aileleri, bol oksijenin yanı sıra moral de depoluyor.

Sıhhat Bakanlığı Yalova Termal Kaplıcaları İşletme Müdür Yardımcısı Ümit Gürbüzoğlu, AA muhabirine, tesisin 3 bin 600 hektar arazi üzerine kurulduğunu söylemiş oldu.

Roma hamamı, açık havuz ve yürüyüş parkurlarıyla hizmet verdiklerini belirten Gürbüzoğlu, şu biçimde konuştu:

“Misafirlerimiz burada hem kaplıca sularından yararlanıyor tıpkı vakitte tabiat yürüyüşleri yapıyorlar. Kuş cıvıltıları ortasında hoş vakit geçirerek dinlenebiliyorlar. İzmit, Bursa ve İstanbul’un yanı başında olduğu için de günübirlik bile gelen konuklarımız var. Hafta sonları yoğunlukla kalmaya gelen konuklarımız, yaz kış fark etmeden gelmeye devam ediyor. Orta tatil yahut bayram devirlerinde natürel ki rezervasyonlarımız daha yüksek.”

İkinci yarıyılı zinde tamamlayacaklar

İlçenin pozisyonundan dolayı bu vakitte ailelerden ağır talep gördüklerini anlatan Gürbüzoğlu, çocukların eğitim öğretim devrinin geri kalanını daha zinde tamamlayacaklarına inandığını lisana getirdi.

Gürbüzoğlu, “Çocuklar akşam saat 21.00-22.00’ye kadar havuz, hamam keyfi yapıyorlar. Sabah ise tabiat yürüyüşleri yapabiliyorlar ancak en çok suyu tercih ediyorlar. Açık havuz olduğu için bol oksijenli havada yüzerek vakit geçirebiliyorlar.” dedi.

2 bin 200 yatak kapasiteli Terma City’nin genel müdürü Altuğ Çiloğlu da Termal ilçesinin kaplıca suyu niçiniyle yılın her periyodunda tercih edildiğini belirtti.

Şifalı suların hem yetişkinler birebir vakitte çocukların ilgisini çektiğini aktaran Çiloğlu, küçük kulüp ve havuzların öğrencilerin tercih niçinleri içinde yer aldığını bildirdi.

Tatilin son günlerinde kalabalığın artmasını beklediklerine değinen Çiloğlu, “aynı vakitte bayramın da yaklaşmasıyla gelen taleplerimiz mevcut. Onun için de hem yetişkinler birebir vakitte çocuklar için hoş sürprizlerimiz olacak.” tabirini kullandı.

“Sanki birazcık bulutların üzerinden süzülüyorsun gibi”

Ailesiyle İstanbul’dan Sıhhat Bakanlığı Yalova Termal Kaplıcaları’na gelen ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi Kuzey Birincinin, sıcak bulunmasına karşın suyu fazlaca sevdiğini aktardı.

Termal havuzu, “Sanki birazcık bulutların üzerinden süzülüyorsun üzere.” diyerek tanım eden Birincinin, tatilde bulunmasına karşın derslerine çalışmayı ihmal etmediğini vurguladı.

Baba Sabahattin Birincinin ise bu tatilin kendileri için birkaç günlük kaçamak olduğunu tabir ederek, “Stresten uzaklaştık. yıllardir Termal’e gelirim. Suları faydalı ve orman ortasında. Herkese de burayı tavsiye ederim.” değerlendirmesinde bulundu.

İlkokul ikinci sınıf öğrencisi Mustafa Kemal Bozan, İstanbul’dan ailesiyle geldiğini belirterek, “Mutlu oldum. aslına bakarsan arkadaşım da buraya gelmiş daha evvel. Suyu fazlaca sevdim. Ben soğuk olacağını bekliyordum fakat sıcakmış.” dedi.

Okul öncesi öğretmeni Feride Çiçek de ilkbaharda da hoş bir ortamı bulunan Termal’in kışın karda farklı bir havasının olduğuna dikkati çekti.

Çiçek, “hiç bir yerde bu zevki bulamıyorum. Yalova Termal’i fazlaca seviyorum ve herkese tavsiye ediyorum. Tatillerde de vazgeçilmezim.” diye konuştu.

AA / Sıtkı Yıldız – Şimdiki