“'Uçaktan sürüklenip polis tarafından dövüldü'

achievable

New member
“25 Aralık'ta polis şiddetinin kurbanı oldum.” Orada Şikayet Belçikalı futbolcu Stephane Omeonga'dan geldiİtalya'da eski Avellino, Cenova ve Pescara'da yer alan ve şu anda İsrail'de Bnei Sakhnin adına oynayan bir futbolcu. “Roma-Tel Aviv arasındaki uçuş sırasında -instagramda video eşliğinde yapılan bir paylaşımda okuduk- uçağa binip koltuğuma oturduktan sonra bir hostes evraklarımla ilgili olduğu iddia edilen bir sorunla ilgili yanıma yaklaştı ve uçağı terk etmemi istedi. Belgelerimin geçerliliği konusunda ona sakince bunun ne tür bir sorun olduğunu sordum.”

“Polis çağrıldı – futbolcu şöyle devam ediyor – ve Kelepçelendim ve zorla uçaktan indirildim. Uçağın dışına çıktığımızda, tanıkların görüş alanından uzakta, polis beni şiddetle yere fırlattı, dövdü ve içlerinden biri dizini kafama bastırdı. Daha sonra bir polis aracına bindirilip bir suçlu gibi kelepçelenerek havaalanına götürüldüm. Bir ambulans geldi ama şok halindeyken sağlık görevlilerinin sorularına cevap veremedim.”

Omeonda şöyle yazıyor: “Kısa bir süre sonra polis arabasının radyosundan şunu duydum: 'Tıbbi tedaviyi reddetti, her şey yolunda'. Bu tamamen yanlıştı, polisin ne yapacağından korktuğum için beni de ambulansa bindirmek istedim. Beni öldürebilirdi. Sonra yiyecek ve su olmadan gri bir odaya konuldum ve birkaç saat boyunca tamamen aşağılanmış bir halde bırakıldım.”

“Serbest bırakıldığımda, kelepçeli olduğum halde bir polis memurunun, tutuklama sırasında meydana geldiği iddia edilen yaralanmalar nedeniyle hakkımda şikayette bulunduğunu öğrendim. Üstelik bugüne kadar tutuklanmamla ilgili herhangi bir gerekçe tarafıma ulaşmadı. Bir insan ve bir baba olarak ayrımcılığın hiçbir türüne tahammül edemem. Bu tutuklama buzdağının sadece görünen kısmıdır. Benim gibi görünen pek çok insan sırf siyah oldukları için iş bulamıyor, konuta ulaşamıyor ya da sevdikleri sporlara katılamıyor. Birlik olmalı ve çevremizdekileri, meslektaşlarımızı, komşularımızı ve dostlarımızı, toplumumuzu rahatsız eden ve ilerlemesini engelleyen bu sorun hakkında eğitmek için sesimizi yükseltmeliyiz” diye bitiriyor.