Yarın Napoli-Milan, Pioli: “Hedef? Şampiyonluğu kazanmak”

achievable

New member
Milan teknik direktörü Stefano Pioli bugün, 28 Ekim Cumartesi, yarın Napoli’ye karşı oynanacak deplasman maçı hakkında konuşuyor. “Sezonda ilk kez iki doğrudan indirimle art arda 2 nakavtla geldiğimizi biliyoruz ve yarın bir tane daha olacak: Durumu değiştirme arzumuz var ve bunu 95 dakika boyunca görevde kalarak sahada göstermeliyiz.” diyor. “Bir sonraki maç hem sporda hem de hayatta her zaman bir şanstır; ne olduğunun pek önemi yok, anı yaşamak zorundasın ve oynayacağın bir sonraki maç en önemlisi. İlk iki maçta istediğimizi alamadık, yarın daha iyi olduğumuzu göstermek için bir fırsat”, diye ekliyor Pioli.

“Sinirlerimiz sınandı evet, haklılar. Haklılar: Allah korusun. Bunu konuştuk, açıkladık. Basın odasında bana yalan olan bazı şeyler söylendi ve bu da kafa karışıklığı yarattı. Calabria, ortamın bozulacağı anlamına geliyordu. Buna sonuna kadar inanın.” “Kesinlikle ilerletmemiz gereken kendi oyun tarzımız var. oyun tarzımızı kesinlikle değiştirmeyeceğiz. Daha sonra geliştirmemiz gereken şeyler var”, diye ekliyor Pioli. “Her şeyi büyük düşünecek şekilde yapılandırmış iddialı bir şirketle çalışıyoruz: hedefimiz şampiyonluğu kazanmak” diye temin ediyor.

“Garcia ile tartışmalar mı? Eski hikaye”

“Garcia ile olan tartışmaların artık eski tarih olduğunu söylüyor. Garcia, mükemmel bir takımı çalıştıran mükemmel bir teknik direktör; başlangıçta zorluklar yaşaması normaldi ama şimdi Napoli iyi oynuyor”. “Osimhen’i kaçırdılar ama geçen yıl onsuz çok iyi iş çıkardılar ve sadece bize karşı kaybettiler. Kvaratskhelia’yı çok dikkate almalı, bire bir durumlarda bize gerçekten zarar verebilir ve bu duruma dikkat edilmeli.” , Pegs’i ekliyor.

“Küstah değilim ama ne yaptığımdan eminim”

“Yaptığım işe inanıyorum, hazırlanıyorum, çalışıyorum, görüyorum, kendimi güncelliyorum, oyuncularımı iyi tanıyorum ve oyuncularıma inanç vermeye çalışıyorum. Eğer ikna olursam oyuncularım gözünde güvenilir olurum. ve onlar da ikna oluyorlar. Ben haddini bilmez mi oluyorum? Öyle olduğumu düşünmüyorum ama herkesi ikna etmem mümkün değil, hedefim bile değil. Oyuncularımı düşünmem lazım. Mümkün olan en iyi takımı ortaya koymayı düşünüyorum. Bir sonraki maçı kazanmak için mümkün olan en iyi fikirlerin bulunduğu sahaya”. “Göründüğü gibi her şeyin yeniden yapılması gerekmiyor, ancak Şampiyonlar Ligi seviyesinde daha ağır gelen küçük durumları iyileştirmeliyiz, özellikle de geçen yıla göre kaç kat daha zor olduğunu bilmediğim bir grupta. PSG ile Kendi sahamızda kazanmalıyız, bu belirleyici bir dönüm noktası olacak. Farkında ve istekli bir takım görüyorum.”