1700 öğrenci, Okan’da geleceğini keşfe çıktı

abbas

Global Mod
Global Mod
Üniversite adaylarının geleceklerine istikamet vermelerine ve kendilerine en uygun meslek planını yapmalarına yardımcı olan İstanbul Okan Üniversitesi’nin, Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği “Servet Gülsün Şirin’le Geleceğini Keşfet Konferansı” 29 Kasım 2022 Salı günü Üniversitenin Tuzla Kampüsü’nde düzenlendi.

Konferansa İstanbul’daki 16 liseden toplam 1700 öğrenci katıldı.

Açılış konuşmalarında İstanbul Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Lider Yardımcısı Işıl Okan Gülen ve Rektör Vekili Prof. Dr. Mithat Kıyak, iş dünyasına en yakın üniversite vizyonuna sahip olan İstanbul Okan Üniversitesi’nin farklılıklarından ve uluslararasılaşmaya verdiği kıymetten kelam etti.

Rektör Vekili Prof. Dr. Mithat Kıyak öğrencilerle güzel bir üniversitede bulunması gereken altı özelliği paylaştı: Memleketler arası seviyede öğrenci yetiştirmek, teknoloji üretmek-kullanmak, düzgün eğitim vermek ve öğrencileri iş hayatına hazırlamak, kültürün geliştiği bir merkez olmak, bilim insanı yetiştirmek, toplumsal hassaslık sahibi olmak.

Mütevelli Heyet Lider Yardımcısı Işıl Okan Gülen ise “Sadece bir hayatınız var. Keyifli olacağınız mesleği seçmeli, onun için çalışmalısınız. Lakin kesinlikle kendinize alternatif seçenekler de yaratmalısınız” diye konuştu.

Konferansta İstanbul Okan Üniversitesi Aday Alakaları Müdürü Servet Gülsün Sevimli imtihan, gelecek, meslek ve hayat tercihleri hususlarında gençlere yol gösterecek bir konuşma yaptı. Sevimli, “Kendi potansiyelinizi açığa çıkarıp onu hayata geçirmek en büyük başarıdır” tabirini kullandı. Gençlere ertelemekten vazgeçmeleri tavsiyesinde bulundu.

Etkinlik, öğrencilerin akademisyenlerle sohbet ettiği fakülte-bölüm tanıtımları ve yerleşke tipi ile bitmiş oldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı