2023 Dünya Kayak Şampiyonası, kombine bayanlarda Brignone altını

achievable

New member
Federica Brignone, 2023 Dünya Kayak Şampiyonası’nın kombine bayanlar ilk turunda altın madalya kazandı. Courchevel-Meribel’in Fransız karında. Valtellinese, ilk dünya şampiyonluğunda, 1.57.47’lik genel süre ile Super-G ve Slalom’un iki elemesini domine etti. İsviçreli Wendy Holdener için gümüş ve Avusturyalı Ricarda Haaser için bronz. Diğer mavi Elena Curtoni ise dokuzuncu sırada tamamladı. Mikaela Shiffrin, Super-G’yi altıncı sırada bitirdikten sonra İsviçreli Michelle Gisin 14/a sahneden çıkarken.

Brignone, Méribel Dünya Şampiyonasında tarih yazdı ve İtalya’ya kombine bayanlarda ilk dünya şampiyonluk madalyasını verdi. Aosta Vadisi’nin inanılmaz bir unvanı, iki mükemmel eleme sayesinde uzmanlık alanında olimpik bronzdan sorumlu. De La Salle’nin jandarması repertuarının en iyilerini sergiledi: önce tek kelimeyle mükemmel süper G ile ve ardından dev Garmisch 2011’de gümüş madalya kazanmasından 12 yıl sonra kendine ilk dünya altın madalyasını vermek için rüya gibi bir slalom koşusu ile. İtalyan kadın milli takımı, 22 yıl önce Avusturya’nın St.

“En azından artık palmarelerimde bir altın madalyanın eksik olup olmadığını sormayacaklar: şimdi anladım – dedi Brignone – Her şeyden önce performanstan, nasıl konsantre kaldığımdan, pistte nasıl gösteriş yaptığımdan memnunum. Dünya Kupası’na böyle başlamak harika. Kendimi %100’de sunamadığım ve daha önce toparlanmak için zaman ayıramadığım üç sürüm vardı: bu sefer yaptım, şarj ettim, %100’deyken yapabileceğimi yaptım”.

Valle d’Aosta’dan 32 yaşındaki oyuncu, “Beni ilk kez hareket ettiğimi görmüyorsunuz” diye ekledi. Geçen yıl Olimpiyat devlerinde Hector indiğinde zaten ağlıyordum, ancak bunu asla göstermek istemiyorum. Bugün. Beni tam o anda yakaladın. İçimdeki slalomcuyu sana göstermeyi umuyordum, yaptım ve çok mutluyum dedim.”

Orta bölümdeki bir hataya rağmen zafer Brignone’a geliyor: “Kaybettim sandım, sonra her şeyimi verdim. Sıkıştım ama sonuna kadar itmeye çalıştım. Ayrıca slalomda kendime güveniyorum ve bu, bugün elimden gelenin en iyisini yapmama izin verdi.”

Coni’nin başkanı Giovanni Malagò, Federica Brignone’nin dünya başarısını yüceltti. “Méribel’deki Alp Disiplini Dünya Şampiyonasında, Mameli’nin marşı hemen çalıyor! Federica Brignone’nin büyük başarısı: iki mükemmel yarışa imza attı, kombine yarışı domine etti ve kadınlar uzmanlık dalında ilk, tarihi altın madalyayı kazandı. Harikasın Federica. Sen !” Twitter’da yazdı.