60 yıllık dostlar Ege’de tekrar buluştu

abbas

Global Mod
Global Mod
Her 10 yılda bir yapılan toplantı birinci sefer ziraat kökenli bir rektör devrinde gerçekleşti

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi 1967 mezunları, her 10 yılda bir gerçekleştirdikleri klâsik buluşmalarının 60’ıncı yılında, birinci sefer Ziraat Fakültesi kökenli bir rektör devrinde bir ortaya geldi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel’in de katıldığı 1962-1967 periyodu öğrencilerinin 60’ıncı yıl buluşma aktifliği, hem keyifli birebir vakitte his dolu anlara sahne oldu.

Kendisinin yetişmesine büyük katkı sağlayan hocaları ile bir ortaya gelmenin gururunu yaşadığını tabir eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversiteli olma ayrıcalığını 60 yıl evvel olduğu üzere bugün de yaşayan ve yaşatan Ziraat Fakültemizin 1967 mezunlarıyla bir ortaya gelmekten büyük memnunluk duyduk. Manevi boyutu çok yüksek bir toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Birinci kurulan iki fakültemizden birisi de Ziraat Fakültemiz. Üniversitemizin ruhu burada doğmuş. Ben de bu fakültenin bir mezunuyum. Gerek Ediz Ulusoy hocamızın, gerek Süer Aziz hocamızın ve burada bulunan başka tüm hocalarımızın bizlerin üzerinde emeği epeyce. Ziraat kökenli bir rektör olarak 40 yılın akabinde bu ruhun yeniden canlanmasından ötürü memnunluk duyuyorum. Bizleri yetiştiren, bugün burada olmamıza vesile olan 60 yıllık muvaffakiyet kıssasını yazan hocalarımız olmasaydı bizler de bugün üniversitemize kazandırdığımız tüm katkıları sunamazdık. Hocalarımızın tümüne sağlıklı ve huzurlu bir emeklilik ömrü diliyorum. Üniversitemizin kapıları her vakit kendilerine açık. ‘İyi ki Egeliyiz’ diyen jenerasyonlar yetiştiren esaslı geçmişimizle gurur duyuyor, geleceğe umutla bakıyoruz” dedi.

Etkinlikte konuşan Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ediz Ulusoy, “Dostluğumuzun 60’ıncı yılını kutlamak için buradayız. Bizim için burada Rektörümüz ve Dekanımızla buluşmak bir onurdur. 60 yıl emek veren insanların burada olması kurumsal kimlik açısından üniversitemiz için de bir gurur kaynağı. Her 10 yılda bir burada bir ortaya geliyoruz. 30’dan fazla arkadaşımızı maalesef kaybettik. Burada bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Günün anısına Rektör Prof. Dr. Budak’a bir plaket takdim eden Prof. Dr. Süer Aziz, “60 yıl evvel buradan birleşen ve dostluk kuran bir grubuz. 60 yıl daha sonra bir daha Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi çatısı altında bir ortaya geldik. yeniden buluşma sevincimize Rektörümüzün ve Dekanımızın katılmasına fazlaca keyifli olduk” dedi.

Dekan Prof. Dr. Banu Yücel’e plaket sunan Prof. Dr. Ercan Kızılay ise, “Banu hocamız, Ziraat Fakültesi tarihli birinci ve tek bayan dekanımız. Kendisini kutluyorum. Kendisinin, Cumhuriyetin unsurları doğrultusunda, araştırmaların bağımsız bir biçimde yürütülmesini sağlayacağına inancım tam. Eski öğrencim, yeni meslektaşımın muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum” diye konuştu.

Etkinlik sonunda EÜ Ziraat Fakültesi 1967 mezunları, Rektör Prof. Dr. Budak ve Dekan Prof. Dr. Yücel ile bir arada hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı