8 yaşındaki Kaan, tatil için gittiği İstanbul’da kazada hayatını yitirdi

Musa

New member
YALOVA’dan annesiyle bir arada gittiği İstanbul’da teyzesinin kullandığı arabaya diğer bir aracın çarpması kararı yaralanan Kaan Şimşek (8), tedavi gördüğü hastanede 3 günlük hayat çabasını kaybetti. Kaan bugün Yalova’da gözyaşları ortasında toprağa verildi.

Yalova’da oturan 2 çocuk annesi Dilek Şimşek, geçen hafta cumartesi günü küçük oğlu ilkokul 2’nci sınıf öğrencisi Kaan ile bir arada deniz otobüsüyle İstanbul’da yaşayan kız kardeşi Ayça Altay‘ı ziyarete gitti. Ayça Altay 2 çocuğuyla birlikte, ablası ve yeğenini Yenikapı İDO iskelesinde karşıladı. Yeşilköy’de, Ayça Altay’ın kullandığı arabaya dönmek istediği sırada geriden gelen araç çarptı. Kazada, yola fırlayan Kaan Şimşek ile kuzeni Melis Altay yaralandı. Başı kaldırıma çarpan Kaan Şimşek ile kolundan yavaşça yaralanan Melisa Altay, hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Kaan Şimşek dün hekimlerin tüm gayretine rağmen kurtarılamadı.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLDİKaan Şimşek’in cenazesi, yapılan otopsi süreçlerinin akabinde bugün Yalova’ya getirildi. Abdulkadir Camii’nde küçük Kaan için öğlede cenaze namazı kılındı. Cenazeye Kaan’ın ailesi trafik kazası daha sonrası sözü alınıp bırakılan teyzesi Ayça Altay ile öğretmenleri ve yakınları katıldı. Anne Dilek Şimşek ile büyük oğlu Kıvanç, tabutun başında kuvvetlikle ayakta durdu. Kaan Şimşek, kılınan cenaze namazının akabinde Paşakent Mezarlığı’nda toprağa verildi.’KAAN’IM ÇOCUK PARKINA MÜDÜR OLMAK İSTİYORDU’Cenazede taziyeleri kabul eden baba Erkan Şimşek, Kaan’ın çocuk parkında oynamayı hayli sevdiğini belirtip, “Bize ben büyüyünce çocuk parkı müdürü olacağım derdi” dedi. Olay günü İstanbul’a ulaşan eşi ile telefonla konuştuğunu ve kendisine baldızının aracı dikkatli kullanımını dediğini belirten Erkan Şimşek, yaşanılanları şu sözlerle anlattı: “Eşimi ondan sonrasında tekrar aradım, telefonu yanıt vermedi. Çantasında olduğunu düşündüm. sonrasındasında yakınlarım gelip beni aldılar. Yaşanılanları söylemiş olduler. Baldızım 4 şeritli yolda dörtlüleri yakıp döneceği sırada, gerisinden 120 kilometre süratle gelen aracın art tekerleği arabaya çarpınca kapı açılıyor. Oğlum ve yanında oturan baldızımın kızı yola fırlıyor. O sırada Kaan’ın başı kaldırıma çarpıyor. Gözümüzün gördüğü bir şey yok fakat orada şahidin anlattıklarına bakılırsa çocuğum kusmuş. Tesadüfen orada bulunan asistan tabip yardım etmiş. Davanın takipçisi olacağız” dedi.

Öte yandan, Ayça Altay’ın arabasına çarpan aracın şoförünün kazanın akabinde gözaltına alındığı, tabirinin akabinde ise hür bırakıldığı öğrenildi.



Demirören Haber Ajansı / Özgür Yıldız – Yeni