AÇEV, İstanbul Maratonu’nda amacını aşarak 546 çocuğa ulaştı

abbas

Global Mod
Global Mod
AÇEV, İstanbul Maratonu’nda #HerÇocuğaEşitFırsat diyerek
546 çocuğa ulaştı

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Okuyan Bir Gelecek Yüz Yüze Program uygulamaları ile 500 çocuğu daha buluşturmak için katıldığı İstanbul Maratonu’nda amacının üstüne çıkarak 546 çocuğa erişebilecek fiyatta bağış topladı.


Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak gayesiyle 2016 yılında Okuyan Bir Gelecek projesini hayata geçiren Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), N Kolay 44. İstanbul Maratonu’nda 500 çocuğu daha Okuyan Bir Gelecek Yüz Yüze Program uygulamaları ile buluşturmak için koştu.

#HerÇocuğaEşitFırsatiçin maratona katılarak, kurumsal ve ferdi olarak AÇEV’e takviye veren 272 koşucu, Adım Adım’ın Uygunluk Peşinde Koş platformu üzerindenaçtıkları kampanyalar yardımıyla 1813 bağışçıya ulaştı. İstanbul Maratonu’nda AÇEV faydasına koşan kurumlar içinde Acıbadem Sigorta, B&T Design, Dinçer Lojistik, FibaRunners, Gamak, Generali Sigorta, Goodyear, Haribo, İş Yatırım, Kahve Dünyası, Kuzey Marmara Otoyolu, Mercedes, Mustela, NovaCore, Novotel Bosphorus İstanbul, Sabancı Holding ve Türkiye Sigorta yer aldı.

AÇEV Genel Müdürü Sanem Başyurt, maratona katılan destekçilere ve bağışçılara AÇEV ailesi ismine teşekkür ederek, “29 yıldır muhtaçlık sahibi çocuklara ve ailelerine yönelik, âlâ ve sağlıklı bir erken çocukluk devri geçirilmesi ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanması maksadıyla erken çocukluk ve yetişkin eğitimi alanlarında programlar geliştiriyor ve uyguluyoruz. Bu yıl, İstanbul Maratonu’nda koşucularımızla, her çocuğun erken yaşlardan itibaren eğitimde eşit fırsatlara erişebilmesi için bir ortaya gelmenin heyecanını paylaştık. Bir defa daha, bir ortaya geldiğimizde neler başarabileceğimizi görmenin memnunluğunu yaşıyoruz” dedi.

AÇEV, Okuyan Bir Gelecek projesiniçocukların lisan maharetlerini geliştirirken, onlara okuma sevgisi ve alışkanlığı edindirmek, ebeveynlere okumanın ehemmiyeti konusunda farkındalık kazandırmak için yürütüyor. Projenin “Okuma Grupları”, “Aile Seminerleri” ve “Miniklerle Okuyoruz” atölyelerinden oluşan Yüz Yüze Program uygulamaları yardımıyla bugüne dek 13.760 çocuğa ulaşıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı