Anguissa, Di Lorenzo ve Gaetano’nun mavi golleri

achievable

New member
Serie A 2022-2023’ün 36. gününde geçerli olan maçta Napoli, Inter’i 3-1 mağlup etti. Galibiyet, halihazırda İtalya’nın şampiyonu olan Azzurri’nin 86 puana tırmanmasını sağlıyor. Nerazzurri 66’da kaldı.


Ayrıca oku


Maradona stadında ev sahibi ilk yarıda oyunu kontrol etti ve 12. dakikada Anguissa ile en iyi şansı yarattı: Zielinski tarafından serbest bırakılan orta saha oyuncusu golü bulamadan şutu geçti. Milan ile Euroderby’den sonra Şampiyonlar Ligi finaline katılmaya hak kazanan Inter, hızı zorlamak istemiyor. Nerazzurri’nin görevi ilk yarıda karmaşıklaşıyor. Gagliardini 41. dakikada ikinci sarı kartını görüyor ve oyundan ihraç ediliyor: Inter, ikinci yarının tamamında sayıca üstündü.

Napoli, ikinci yarıda rakip yarı sahaya çadırlarını kurdu ve 48. dakikada Di Lorenzo ile gole çok yaklaştı: mavi kaptanın dönüşünü etkisiz hale getirmek için Onana’dan bir mucize gerekiyordu. Inter kalecisi, 66. dakikada Kvaratskhelia’nın sağ ayağını mükemmel bir kurtarışla tekrar yaptı. Ancak bir dakika sonra Napoli geçer. Kontrol eden ve şut atan Anguissa için Zielinski ilham veriyor ve batıyor: 67. dakikada 1-0.

Napoli maçın hakimi gibi hissediyor ve üzerindeki baskıyı azaltıyor. Inter, 82. dakikada Azzurri’nin toplu hatasından yararlanarak iyi iş çıkardı. Dimarco, Raspadori’den topu çalıp orta yapıyor, Lukaku, Juan Jesus’un hafıza kaybından faydalanıyor ve teşekkür ediyor: 1-1. Denge uzun sürmez. Napoli tekrar hızlandı ve 85. dakikada araya girdi. Di Lorenzo 20 metreden mükemmel bir sol ayak icat etti, top ağlarda ve 2-1. Başlıklardan önce Gaetano için de zafer var. Orta saha oyuncusu Serie A’daki ilk golüyle takıma katılıyor: 3-1.