Bilim Dünyası, Haliç Üniversitesi’nin “IoTHIC 2022” Konferansında Bir Ortaya Geldi

abbas

Global Mod
Global Mod
Haliç Üniversitesi tarafınca BIoT, Healthcare bahislerinde geleceğe yönelik bakış açılarını sunmak ve geliştirmek gayesiyle düzenlenen “IoTHIC 2022” konferansı, alanında bir birinci vakit içinderda üniversitenin 5. Levent Kampüsü’nde gerçekleşti.

Bilimsel ve akademik buluşmalara değer veren Haliç Üniversitesi, sıhhat hizmetlerinin objelerin interneti (IoT) ile birleştirilmesi ve bu tıbbi hizmetlerle hayat kalitesinin arttırılması konusunu ele alan “IoTHIC 2022” konferansını birinci düzenleyen üniversite olarak üniversal bilim çalışmalarında bir defa daha ön plana çıktı. Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin çalışmalarıyla düzenlenen konferans, 21 Ekim Cuma günü üniversitenin “All In One” konseptli 5. Levent’teki yerleşkesinde milletlerarası bilim dünyasından kıymetli isimleri bir ortaya getirdi.

Türkiye’nin yanı sıra Irak, Çin, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Tayvan, Umman, İngiltere, Mısır, Suudi Arabistan, İrlanda ve Malezya üzere ülkeler seviyesinde iştirak gösterilen “IoTHIC 2022” konferansı, 100’e yakın akademisyen ve bilim insanını Haliç Üniversitesi’nde ağırladı. Ayrıyeten Türkiye, ABD ve İtalya’dan alanlarında saygın tıp hekimleri ile mühendisler konferansa davetli konuşmacı olarak katkı sundu.

“IoTHIC 2022” konferansında konuşan Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salaheddine Bendak, konusu ve kapsamı bakımından birinci ve tek olan bir toplantıya imza atmaktan memnunluk duyduklarını lisana getirdi. Bendak, “Bu konferans, alanında uzman ve yenilikçi tahliller üreten bilim insanlarını bir ortaya getirerek bir sinerji oluşturmayı ve bu sayede yeni bilimsel tahlillere yol almakta uygun bir ortam sağlanmasını amaçlıyor.” dedi. Haliç Üniversitesi’nin sunduğu imkânlarla oluşacak yeni işbirliklerinin, gelecekte hem Türkiye’de tıpkı vakitte dünyada değerli yansımalar sunacağını vurgulayan Prof. Bendak ayrıyeten; “IoTHIC” konferansının pekiştirilmesi, yaygınlaştırılması ve kazanımlarının artması için Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi olarak çalışmalarını sürdüreceklerini söylemiş oldu. “IoTHIC 2022” konferansının, Scopus indeksli ve bilim dünyasının itibarlı yayınevleri olan Springer ve InderScience ile işbirliği ortasında yürütüldüğünü belirten Bendak, konferansta sunulan bildirilerin genişletilmiş versiyonlarının bu yayınevlerinin mecmualarında yayınlanacağının bilgisini verdi.

Uluslararası akademik bir iştirakle gerçekleşen “IoTHIC 2022” konferansında evvela IoT ve sıhhat teknolojileri, biyomedikal mühendisliği, sıhhat hizmetleri üzere alanların birbiriyle bağlantısını arttırmak hedefiyle oluşturulacak bir platforma öncülük etmek hedeflendi. Konferanstaki paralel oturumlarda, bilhassa yaşlılar ve kronik rahatsızlıkları olan hastalar üzere uzun periyodik nezarete gereksinim duyan şahıslar için kıymetli bir yere sahip olan IoT konusu ayrıntılı olarak ele alındı. Ayrıyeten yapay zekanın, biyomedikal objelerin interneti (BIoT) ile ilgili bilgileri tahlil etmek için kullanılabileceğine dikkat çekildi. Yapay zekanın, tabip ve mühendislere sunacağı katkıların neler olacağının da konuşulduğu konferans, BIoT ve sıhhat hizmetleriyle ilgili en yeni ayrıntıları ve geleceğe ışık tutacak bakış açılarını anlatmak ve tartışmak için bir forum imkânı sağladı.

Haliç Üniversitesi’nin dünyada birinci meselai gerçekleştirdiği konferans mühletince; yapay zeka, sıhhat hizmetleri için IoT, biyomedikal mühendisliği için yapay zeka, biyomedikal bilgi tahlili için makine tahsili, gelişen e-sağlık IoT uygulamaları, e-sağlıkta akıllı data sürece algoritmaları, biyomedikal mühendisliği için akıllı dokumacılık, tıbbi sensör data akışı sürece, sıhhat izleme için ağ irtibatı, wellness ve sıhhat idaresi uygulamaları, buluttaki sıhhat verisinin bilgi madenciliği, biyomedikal mühendisliği için derin öğrenme, sıhhat data bilimi, tıbbi bilgiler için güvenlik ve kapalılık idaresi, kablosuz beden alan ağlarında (WBAN) güç eğilimi alanlarında kıymetli akademik tartışmalar ve sunumlar gerçekleştirildi. “IoTHIC 2022” buluşması akademik çevreler tarafınca, çağdaş tıp ve mühendislik alanlarına kıymetli katkılar sağlayacak olması niçiniyle devamlılığı gözetilmesi gereken bilimsel öncü bir toplantı olarak değerlendirildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı