“Bir kabus, beni öldürmeye çalıştılar”

achievable

New member
“Hapishanede beni öldürmeye çalıştılar.” Tenis efsanesi Boris Becker, hapishanede yaşadığı kabusu anlatıyor. 55 yaşındaki Alman, iflas nedeniyle aldığı 2 buçuk yıl hapis cezasının ardından İngiliz Holcombe hapishanesinde 8 ay yattı. Becker, Alman yayın kuruluşu Sat 1’e “bir mahkumun beni öldürmeye çalıştığını” itiraf etti. Cnn’de, eski dünya tenisinin 1 numarası bu deneyimi derinlemesine anlatıyor. “Özgürlüğün kıymetini ancak cezaevine girdikten sonra söyleyeyim. Başka bir dünya: 3 aydır dışarıdayım ve yaşadığım için mutluyum. Hapishane tehlikeli. Girmeden önce bir iki film izlemiştim değil mi? Kendimi biraz hazırlamak için. Ama bu kadar korkutucu olmasını beklemiyordum: Bu gerçekten bir ceza. Hapishanenin böyle olması gerekiyordu ama aslında özgürlüğünden yoksun bırakılmak bir ceza.” Hapishanede “sahip olduğun tek para birimin kişiliğindir. Daha sert olanlarla arkadaş olmak daha iyidir çünkü korunmaya ihtiyacın var, arkanı kollayabilecek bir gruba ihtiyacın var” diyor Alman, belgesel yayınlanmadan önce ‘Boom! Boom! Apple TV’nin 7 Nisan’da sunacağı ‘Dünya Boris Becker’e Karşı’.

“Hapishane seni alçaltmıyorsa ne yapar bilmiyorum. Her şeyini kaybedip 231 gün küçücük bir hücrede kaldığında, kendini alçaltmazsan tamamen kaybolmuşsun demektir.”