Büyükşehir’in Akademi Liselerine ergenlerden ağır ilgi

abbas

Global Mod
Global Mod
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gençlerin gelişmeninde model ve ödüllü gençlik projesi olan ‘Kılavuz Gençlik’ her geçen yıl çalışmalarına birbirinden fark yaratan eğitimler ile hizmet veriyor. Lise ve üniversite gençliğine yönelik orijinal bir vizyon kazandırmayı amaçlayan eğitimler; salon programları, tematik kamplar, akademik çalışmalar, toplumsal aktiviteler, sportif etkinlikler ve kulüp faaliyetleri olmak üzere biroldukca alanda verilen hizmetle destekleniyor.

PANDEMİ KISITLAMALARINA KARŞIN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren ‘Kılavuz Gençlik’ projesi kapsamında kurulan Akademi Lise’den 2021 Akademik Yılı’nda pandemi niçiniyle kısıtlamalara karşın 13 bin 528 öğrenci dayanak aldı.

GENÇLERİN GELİŞİMİ İÇİN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Akademi Liseleri halkımızın ağır teveccühüyle bugünlere geldi ve Kocaeli’mizin dört bir tarafında fiyatsız bir surette hizmet alanını genişletti. Gençlerin gelişimi için düzenlenen Akademi Lise bilgi dayanak programı ile öğrencilerin üniversite imtihanına hazırlanmasının yanı sıra derslerdeki eksikliklerini de giderecek biçimde uygulanıyor. Bu kapsamda Matematik, Fizik Kimya, Biyoloji, Türkçe, Edebiyat, Tarih dersleri verilerek etüt faaliyetleri ile bir arada müfredattaki eksiklikler de kapatılmaya çalışılıyor.

FARKLI BÖLÜMLERDEN EĞİTİMCİLER

Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın yanı sıra akademisyenler, iş, sanat, eğitim, spor ve medya dünyasının temsilcileri ve özel bölüm yöneticilerinin eğitimci olarak katıldığı Akademi Lise eğitimlerinde gençlerin öğrencilik ve iş hayatlarındaki muvaffakiyetlerini geliştirmesi için deneyimler aktarıldı. Kıymetler Eğitimi ile Divan-ı Muhabbet, Edebiyat Okumaları, Tarih Okumaları, Cuma Kahvesi ve birbirinden fark yaratan Mecmua avcıları atölyesi, izm okumaları atölyesi, sinema atölyesi ve fotoğrafçılık atölyeleri gençlerin donanımlarını arttırmak ve istihdam imkanlarına katkıda bulunabilmek maksadıyla düzenlendi. 2021 yılı içerisinde Kılavuz Gençlik Söyleşileri 59.300 kişi tarafınca izlendi.

SANATTAN SPORA

‘Kılavuz Gençlik’ projesi kapsamında Kocaeli genelinde ikisi İzmit Merkez olmak üzere toplam 10 merkez kuruldu. ‘Akademi Liseler’ gençlerin, ulusal ve manevi kıymetlerine bağlı, ahlaki, toplumsal, akademik alanda olumlu gelişmenine katkı sağlayarak, başarılı, özgüven sahibi, sanat, müzik, kültür ve sportif faaliyetleri ile faal, fazilet sahibi bir gençlik yetiştirmek için değerli bir alan haline geldi. Bu maksat doğrultusunda kültürel seyahatler, spor faaliyetleri, bilgi takviye programı, kıymetler eğitimi, klasik el sanatları atölyeleri, gençlik kampları, okuma kümeleri, hassaslık oluşturmak maksadı ile gerçekleştirilen toplumsal projeler, müsabakalar ve söyleşi programları, müelliflik okulu atölyeleri ve danışmanlık hizmeti üzere biroldukça alanda çalışma yapıldı.

SPORTİF FAALİYETLER DÜZENLENDİ

2021 yılında Akademi Lise öğrencilerine yönelik 20 kez gerçekleştirilen kamp programlarına bin 368 öğrenci katıldı. 2021 yılın ortasında öğrencilerin maharetlerini artırmak emeliyle hazırlanan Klasik El Sanatları içerisinde yer alan Ebru, Sınır ve Tezhip Atölyelerinde toplam 2 bin 679 öğrenciye hizmet verildi. 2021 yılında Akademi Lise öğrencilerine yönelik Omuz Omuza Futbol Turnuvası, spor, seyahat ve ziyaretleri, tabiat yürüyüşleri, bisiklet kulübü, yüzme aktifliği üzere birfazlaca sportif faaliyet gerçekleştirildi. Sportif faaliyetlerden 2021 yılında toplam 3 bin 526 öğrenci faydalandı. Ayrıyeten Akademi Lise Merkezlerinde bulunan Fitness Spor Tesisi’nde bin 193 öğrenci, 6 bin 168 antreman yaptı.

KÜLTÜREL SEYAHATLER DÜZENLENDİ

Kılavuz Gençlik Modeli bünyesi altında faaliyet yürüten Akademi Liseler’de 2021 yılı içerisinde birbirinden faydalı kültürel seyahatler, kaynak kitap dağıtımı ve deneme imtihanları gerçekleştirdi. Akademi Lise öğrencilerinin tarihi ve medeniyeti yerinde nazaranrek coğrafyamızı daha yakından tanımaları gayesiyle İstanbul, Edirne ve Bursa vilayetlerine seyahatler düzenlenirken, etkinliklerden kent içi seyahatleri ile birlikte toplam 470 öğrenci faydalandı. 2021-2022 yılı eğitim öğretim yılı için bilgi takviye destek derslerinden faydalanan 3 bin 139 öğrenciye kaynak kitap dağıtıldı. Makul dönemlerde 6 bin 782 öğrencinin katıldığı deneme imtihanları yapıldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı