Coppa Italia finali, Fiorentina 1-2 Inter: Nerazzurri zaferi

achievable

New member
Inter, 2022-2023 Coppa Italia finalinde Fiorentina’yı 2-1 yenerek dokuzuncu ve üst üste ikinci kez kupayı kazandı.. Inzaghi’nin çalıştırdığı Nerazzurri, başlangıçta Gonzalez’in imzaladığı Viola avantajını bozan Lautaro’nun desteği sayesinde zafer kazandı.

MAÇ


Hazır ol, git ve Fiorentina öne geçsin. Viola soldan içeri girdi, Ikoné merkeze alçak bir top yerleştirdi ve tüm Nerazzurri bölgesini geçti: uzaktaki direğe indi gonzalez, Handanovic yenildi ve 1-0. Gol maçı hemen bitirir.

Inter hemen tepki vermeye çalışır, Fiorentina yeniden başlamak için yer bulur. 10. dakikada Amrabat kenardan baskı yapmadan şut atabildi, alçak şut isabetsizdi. Nerazzurri, bölgenin kenarına nispeten kolaylıkla ulaşan rakiplerinin hızından muzdariptir. 23. dakikada Inzaghi’nin dizilişi uyanıyor ve beraberliğe çok yaklaştı. Terracciano’nun önünde görünebilen Dzeko için Lautaro yuvası: Ancak hücum oyuncusu topu köşeye gönderiyor. Öte yandan, amacı mükemmel Lautaro 28’de. Çalhanoğlu dikey olarak, Arjantinli oyuncu Toskana savunmasının dikkat dağıtmasından yararlanarak Terracciano’ya sağ ayakla vurdu: 1-1. Lautaro mutlak kahraman ve 36. dakikada bir bis kabul ediyor. Barella ortada, hücum oyuncusu muhteşem bir yarı geri vuruşla topa iniyor: 1-2 ve maç bozuldu.

İkinci yarının başında Fiorentina oyunun kontrolünü yeniden kazanmaya çalışıyor. Castrovilli’nin 50. dakikada potansiyel bir şansı var: kafa vuruşu hatalı. Toskanalılar baskıyı artırmaya çalışıyor ancak net fırsatlar yaratmak için mücadele ediyor. Inter, Lukaku hücumdayken, 67. dakikada ortaya çıkıyor: Belçikalı’dan güçlü sol ayak, Terracciano dikkatli.

73. dakikada Gonzalez diğer tarafta titredi, Handanovic’in yakın direkte etkisiz hale getirdiği kuru bir sağ ayak. Maç kızışıyor, takımlar uzuyor ve fırsatlar arka arkaya geliyor. 78. dakikada Jovic’in bulduğu şut muazzam, Handanovic harika bir kurtarışla kurtarıyor. Jovic 81. dakikada kendini kurtarabilirdi, ancak 5 metreden gelen kafa inanılmaz derecede geniş. Viola’nın zorlaması devam ediyor, 87. dakikada Gonzalez sağdan içeri girdi: top Nerazzurri kalesinin önünde dans ediyor, Inter tekrar kurtarıldı. Inzaghi’nin kalesi direniyor, Inter zafer kazanıyor.