EÜ Çeşme Gastronomi Akademisi hem eğitiyor hem üretiyor

abbas

Global Mod
Global Mod
Birinci zeytinyağı üretildi, Gastronomi Müzesi açılıyor…

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesinin kente ve bölgeye değerli bir kazanımı olan Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisi, hem eğitime hem üretime katkı sağlamayı sürdürüyor. 650 bin dolarlık bağışla 6 ay üzere kısa bir müddetde tamamlanan akademide birinci zeytinyağı üretimi gerçekleştirildi. Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Çeşme Ziraî Kalkınma Kooperatifi Lideri Yeşim Tüzün Yüksel ve akademisyenler, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret ederek fakülte bahçesinde yetişen zeytinlerden üretilen yağı takdim etti. Ayrıyeten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Çeşme Turizm Fakültesinde kurulacak olan Gastronomi Müzesi için çalışmalara başlandığının muştusunu verdi.

Çeşme’yi ve İzmir’i gastronomi turizmi alanında değerli noktalara getirmeyi hedeflediklerini lisana getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “ Tam akredite bir araştırma üniversitesi olarak Türkiye’nin yüzüncü kuruluş yıl dönümünde, ülkemizin kıymetli gelir kaynaklarından olan turizm kesimine yönelik dayanak verme çalışmalarımız sürüyor. Kıymetli bir bağışla ülkemizin hizmetine kazandırdığımız Shipley-Altındağ Gastronomi Akademimiz, alanında çığır açan bir yapıya sahip. Gastronomi ile ilgili çağdaş donanımları bünyesinde barındıran akademimizde üretilen birinci zeytinyağını fakülte idaremiz takdim etti. Yapılacak bir hayli üretimin birinci adımı olan bu anı bir arada paylaştık. Akademimiz hem üretim tıpkı vakitte eğitim hususlarında pek savlı. Ayrıyeten, Çeşme Turizm Fakültemizde Gastronomi Müzesi kurulmasına yönelik projemizin bilgilerinı fakülte idaremiz ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle konuştuk. Müzemizi de en yakın vakitte hizmete sunmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

“Gastronomi Müzesi kuracağız”

Gastronomi eğitiminde “Ege Modeli”ni hayata geçirdiklerini belirten Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Akademimiz, fakültemizin eğitim faaliyetlerine katkısının yanında bölgemizde yer alan turizm ve tarım alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak gastronomide yeni bir modele öncülük ediyor. Gastronomiyi, bir turizm diplomasisi aracı olarak görüyoruz. Bağışlarla kurduğumuz Shipley-Altındağ Gastronomi Akademimizde fakülte bahçemizde yer alan ağaçlardan elde edilen zeytinlerden üretilen yağı, Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’la paylaştık. Ayrıyeten fakültemiz bünyesinde kurmayı planladığımız ilgili bilgileri konuştuk. Bizleri hep destekleyen Rektörümüze teşekkür ediyoruz” dedi.



Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı