EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarında yenilenen ses kayıt stüdyosu hizmete açıldı

abbas

Global Mod
Global Mod
EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Ses Kayıt Stüdyosu baştan sona yenilendi. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı bünyesindeki ses kayıt stüdyosu, yenilenmiş haliyle Egeli öğrencilere, müzik topluluklarına, korolara ve orkestralara hizmet vermeye başladı. Ege Bölgesinin en büyük alana sahip olma özelliğini taşıyan ses kayıt stüdyosu, üniversite öğrencilerinin uygulamalı derslerine de konut sahipliği yapıyor. birinci vakit içinderda 2006 yılında faaliyetlerine başlayan, pandemi ötürüsıyla çalışmalarına orta verilen ses kayıt stüdyosu, Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta’nın nazaranve gelmesiyle bir arada 2021-2022 eğitim öğretim periyodunda yenilendi. bir daha kullanıma sunulan stüdyo, konservatuvar öğrencilerine tecrübe kazandırmaya devam ediyor.

Ege Bölgesinin en büyük ses kayıt stüdyosu”

Konservatuvar bünyesinde bulunan ses kayıt stüdyosunun bir daha açılmasına öncülük eden Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta, “2003 yılında Öğr. Gör. Levent Uslu hocamızın dizaynıyla yapılmaya başlanan ses kayıt stüdyomuz, 2006 yılında faaliyete girdi. Pandemi sebebiyle stüdyonun kullanmasına orta verilmesine rağmen bizim idaremizle birlikte, stüdyomuz bir daha hizmet vermeye başladı. Ses kayıt stüdyomuz, üst seviye ekipmanlara sahip. beraberinde 3 farklı ses kayıt odası bulunuyor. Ege Bölgesinde en büyük fiziki alana sahip ses kayıt stüdyosu. Bu bağlamda üniversitemiz haricindeki büyük orkestra ve korolara da hizmet konusunda yardımlarımız olabiliyor. Fakat, önceliğimiz eğitim. Konservatuvar öğrencilerimizin stüdyo deneyimi elde etmesi ana maksadımız. Ardından, dışarıdaki çalışmalara da açığız. Stüdyomuz, Öğr. Gör. Hakkı Balamir hocamızın idaresinde çalışmalarına devam ediyor” diye konuştu.

“Son teknoloji sistemlerden faydalanıyoruz”

Ses kayıt stüdyosunun idaresinden sorumlu Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Temel Bilimler Kısmı Öğr. Gör. Mehmet Hakkı Balamir, “Stüdyomuz, son teknoloji sistemlerden faydalanarak kuruldu. Ekipmanlarımız kâfi ve kaliteli. Yüz ölçümü bakımından büyük bir stüdyo olduğu için burada birfazlaca profesyonel projeye mesken sahipliği yaptık. Bunlardan bir tanesi de İzmir Senfoni Orkestrası’nın kaydıydı. Bu kayıtta 30-35 kadar müzisyen kapasitemizi kullandık. Öncelikle eğitim emelli kullandığımız, ondan sonrasında ise dışarıya da hizmet veren bir stüdyomuz var. Ben de stüdyoyla birlikte müzik teknolojileri derslerini öğrencilere vermeye uğraş ediyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı