EÜ Psikoloji Kısmından “Üniversiteye Ahengi Destekleme Programı”

abbas

Global Mod
Global Mod
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Kısmı tarafınca “Üniversiteye Ahengi Destekleme Programı” geliştirildi. Yürütücülüğünü Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Kısmı Gelişim Psikolojisi Anabilim Kısmı Araştırma nazaranvlisi His Eslek’in yaptığı program kapsamında üniversitesin farklı kısımlarında eğitim nazarann birinci sınıf öğrencileri 10 hafta müddetince bir arada etkileşimli faaliyette bulunacak, üniversiteye ahenklerini artırmaya yönelik marifetler kazanacak.

Çalışmanın bilgileri ile ilgili bilgi veren Araştırma vazifelisi His Eslek, “Üniversiteye Ahengi Destekleme Programında üniversite birinci sınıf öğrencilerimize ulaşmak istiyoruz. Üniversiteye başlamak kimi vakit ödüllendirici bir tecrübe olabildiği üzere kimi vakit de zorlayıcı bir tecrübe olabilmektedir. Bilhassa Covid-19 pandemisi niçiniyle uzun periyotlar meskenden eğitim nazarann öğrencilerin yerleşkeye, yüz yüze derslere ve üniversite hayatına ahenk sağlaması daha da zorlaşabilmektedir. Biz de bu süreçte öğrencilerimizi desteklemek için danışmanım Doç. Dr. Türkan Yılmaz Irmak ile birlikte doktora tezim kapsamında üniversiteyi ahengi destekleyici bir müdahale programı geliştirdik” diye konuştu.

Farklı kısımlardan öğrencilerle birlikte yürütülecek

Öğrencilerin kendi kuvvetli yanlarını tanımaları, zorluklarla başa çıkma yollarını öğrenmeleri, kuvvetli ve sağlıklı irtibat kurmaları emeliyle bu programı hayata geçirdiklerini vurgulayan Araştırma nazaranvlisi His Eslek, “Bu programda öğrenciler 10 hafta boyunca farklı kısımlardan akranları ile bir arada etkileşimli aktiviteler ile üniversiteye ahenk ve bunun üzere zorlayıcı olabilecek yaşantılarla başa çıkmaya yönelik hünerlerini geliştirecekler. Programa katılan öğrencilerin üniversiteye başlama tecrübelerinin daha olumlu hale gelmesini, kendi kuvvetli yanlarını keşfetmelerini, daha sağlıklı alakalar kurmalarını, gerilimle başa çıkabilmelerini, gayeye odaklanmanın ve zorluklarla başa çıkmanın tesirli ve müspet yollarını öğrenmelerini amaçlıyoruz. Program bir bütünün kesimleri biçiminde hazırlandı. Tamamına katıldıklarında gördükleri yarar daha fazla olacaktır. Şunu belirtmekte yarar var ki, bu bir terapi kümesi değildir. Gündelik ömrünü devam ettiremeyecek seviyede zorluk yaşayan bireylere ruhsal dayanak almalarını öneriyoruz. Ayrıyeten programa katılan öğrencilerimize onları motive etmek için armağan çekleri vereceğiz. Program uygulamaları öncesinde ve daha sonrasında anketler ile ölçümler alarak programın tesirliliğini değerlendireceğiz. Ege Üniversitesinin tamamına yaygınlaştırmayı ve tüm öğrencilerimizin âlâ oluşunu ve üniversiteye ahengini desteklemeyi hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı