EÜ “THE Impact” sıralamasında 17 alanın 14’ünde dünya ortalamasını geçti

abbas

Global Mod
Global Mod
Ege Üniversitesi, Times Higher Education tarafınca yapılan üniversitelerin Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Maksatları tesir sıralamasında toplam 17 alanın 14’ünde dünya puan ortalamasının üzerine çıkmayı başardı. 110 bölgede bin 406 kurumun datalarının değerlendirildiği sıralamada Ege Üniversitesi puanını 60.2’den 63.6’ya yükselterek 601-800 aralığında yer aldı. Türkiye’deki üniversiteler içinde 17 alanın 14’ünde yer alan birinci 10 üniversite içerisinde giren Ege, “Sağlık ve Kaliteli Yaşam”, “Sudaki Yaşam” ve “Karasal Yaşam” alanlarında devlet üniversiteleri içinde ikinci sıraya yerleşti.

Ege Üniversitesi, Times Higher Education (THE) tarafınca yapılan “Sürdürülebilirlik Maksatları Tesir Sıralaması”nda toplam 17 alanın 14’ünde dünya ortalamasının üzerinde yer alarak büyük bir muvaffakiyet elde etti. Ege, THE Impact Sıralamasında üç farklı alanda birinci defa ortalamanın üzerinde yer alırken özelikle “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam”, “Nitelikli Eğitim” ile “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” alanlarında büyük ivme kaydetti.

Ege, sıralama puanını 60.2’den 63.6’ya yükseltti

Ege Üniversitesinin, Birleşmiş Milletler tarafınca belirlenen “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” doğrultusunda çalışmalarını yürüttüğünü söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Dünya üniversitelerinin Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını gerçekleştirmedeki başarısına dayalı olan The Impact sıralamalarında, bu yıl 289 yeni üniversitenin de iştirakiyle 110 bölgeden bin 406 kurumun dataları incelendi. Yapılan değerlendirmeler kararında Ege Üniversitesi, sıralama puanını 60.2 puandan 63.6 puana yükselterek 601-800 aralığına yerleşti. Ege Üniversitesi olarak 2020 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafınca kabul edilen Sürdürülebilir Kalkınma Maksatları doğrultusunda oluşturulan 17 alanın tümünü Ferdi Sürdürülebilir Kalkınma Maksadı olarak kabul ediyoruz. Bu kapsamda daha âlâ ve daha sürdürülebilir bir geleceğe ulaşma gayesiyle yola çıkan Üniversitemiz bu yıl; Açlığa Son, Sağlıklı ve Kaliteli Ömür, Nitelikli Eğitim, Cinsiyet Eşitliği, Pak Su ve Sanitasyon, Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı, Sorumlu Tüketim ve Üretim, İklim Aksiyonu, Sudaki Ömür, Karasal Ömür ve Hedefler İçin İştirakler alanlarında dünya puan ortalamasının üzerine çıkmayı başardı. Daima değişimin yaşandığı global dünyanın koşullarına uygun olarak gelişmeye ve değişime ayak uydurmaya devam edeceğiz. Daha sürdürülebilir bir gelecek oluşturmak hepimizin elinde. Elde edilen bu başarıda emeği geçen çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

En yüksek puan “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam” alanında

Geçtiğimiz yıl 37.8 puanla 601-800 aralığında yer aldığı “Nitelikli Eğitim” alanında bu yıl 62.1 puan alarak 201-300 aralığına yerleşen Ege Üniversitesi, en yüksek puanı bin 101 kurum ortasında yapılan değerlendirmeyle 65 puan alarak 301-400 aralığına yerleştiği “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam” alanında kazandı. Sanayi ve yenilik odaklı çalışmalarını artıran Ege, bu alandaki sıralamasını 44.8 puandan 61.4 puana yükselterek 201-300 aralığına taşıdı. Ege Üniversitesi, 521 kurumun değerlendirildiği Karasal Ömür alanında ve 452 kurumun değerlendirildiği Sudaki Hayat alanında 101-200 aralığına yerleşirken Açlığa Son, Nitelikli Eğitim, Pak Su ve Sanitasyon, Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı ile Sorumlu Tüketim ve Üretim alanlarında 201-300 aralığında yer aldı.

THE Impact Sıralaması; Elsevier data tabanı, kurumların açık dataları ve kurumlardan talep ettiği bilgilere dayalı olarak bedellendiriliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı