Fip, Paraguay’da Padel 2023’ün gençler dünya şampiyonası

achievable

New member
Güney Amerika’nın en eski şehirlerinden biri ve Paraguay’ın başkenti Asuncion, 13-18 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek olan dünya gençler padel şampiyonası XIV ‘Fip Juniors Padel World Championship’in resmi mekanı olacak. Uluslararası Padel Federasyonu’nun bağlı ülkelerin federasyonları ile mükemmel bir uyum içinde, sadece dünya sahnesindeki en iyi genç yetenekler için bir üst referans olan yarışmalar ve atamaların oluşturulmasında değil, aynı zamanda ve her şeyden önce teşvik edebilecek etkinliklerin oluşturulmasında. sporumuzun gelecek nesillerini yaratmak için dünyanın her yerinden çocuklara yönelik her seviyede padel. Adil oyun bayrağı altında doğru spor anlayışını öğretmek, çeşitli milli takımların temsilcileri arasında kültürel, teknik ve sosyal alışverişi teşvik etmek ve geleceğin büyük şampiyonlarını yetiştirmek, FIP’in taahhüdünün odak noktalarından bazılarıdır. bu olağanüstü olay şimdi 14. baskısında.

1537 yılında kurulan ve “Şehirlerin Anası” olarak bilinen Asuncion’un tercihi – Buenos Aires, Santa Cruz de la Sierra, Santa Fe, Corrientes ve Villarrica gibi önemli şehir merkezlerinin kurulmasına yol açan keşif gezileri Asunción’dan yola çıktı – FIP ve Amerikan Padel Federasyonu’nun, ulusal federasyonların tüm yapısıyla ve bu vesileyle bu meydan okuma için büyük bir şevkle sahaya çıkan Paraguay Federasyonu ile yakın işbirliği içindeki çalışmalarının sonucudur.

Çeşitli dünya unvanları için yarışacak çocukların kararlılığıyla padel’in geleceğine sıçrayan Asuncion’un kadim kökenlerini vurgulayan derin anlamı olan bir seçim. Ve 2021’de Meksika’da Torreon’un kazandığı zaferden sonra erkeklerde son şampiyon olan Paraguay, 16 erkek ve 16 kadın takımı olmak üzere takım müsabakalarını ve her ikisinde de 14, 16, 18 yaş altı kategorilerinde çiftler için düzenlenen Dünya Kupası’nda unvanını savunacak. erkeksi ve kadınsı.


FIP başkanı Luigi Carraro şunları söyledi: “Dünya Gençler Şampiyonası gibi büyük yarışmalar Amerika kıtasına her döndüğünde, elli yıldan fazla bir süre önce bu fantastik ülkede her şeyin nasıl doğduğu duygusunu yaşamaktan kendini alamazsınız. Bu nedenle, FIP ailesi için bu, yalnızca büyük bir yarışmanın organizasyonu değil, aynı zamanda kökenlere, Meksika’da ‘doğan’ ve ardından yavaş yavaş tüm dünyaya yayılan o ilk şamataya dönüş. Misyonumuz, bu mirasın bekçileri olmak, nesiller arası değişimi teşvik etmek, yeni büyük şampiyonlar yetiştirmek ve mümkün olduğu kadar çok genci olağanüstü sporumuza yaklaştırmaktır.”

Amerikan Komitesi Başkanı Diego Miller şunları söyledi: “Bu Dünya Kupası’nın düzenlenmesinden ve sporumuzun hareketi tarafından coşkuyla karşılanmasından özellikle gurur duyuyoruz. Bu, padelin dünyadaki genç coşkusunun doğru olduğu ve geleceğin şampiyonlarının yaratılmasında perspektifle dolu olduğu ve aynı zamanda sporumuzun büyümeye devam etmesini sağlamak için her gün çalışan birçok ülkede ‘üs’ün dahil olduğu anlamına gelir. gezegenin her köşesine yayıldı. SND Arena gibi muhteşem bir mekanda düzenlenen güzel bir Dünya Kupası, kız ve erkek çocuklar için bir gösteri ve bölgede ve dünyada büyük bir tutkuyla yaşanacak bir etkinlik olacak.”

Paraguay Federasyonu başkanı Jorge Ramirez özellikle gurur duyuyor. “Öncelikle böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapma onuruna sahip olmak hem Federasyon hem de ülke olarak tüm dünyanın önünde sergilenebilmek ve Paraguay’ın ne olduğunu gösterme fırsatı bulmak bizim için çok sevindirici. Bunu yapabilmek gerçekten cesaret verici ve aynı şekilde dünya şampiyonu unvanını kendi topraklarında savunma fırsatına sahip olmanın olağanüstü bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Çocuklar, aileleri, arkadaşları ve büyük bir spor kutlaması için tribünlerde olacak bütün bir ulus tarafından cesaretlendirilecek ve 2021’de Meksika’da erkekler dünya şampiyonluğunu kazanmanın tesadüf olmadığını kanıtlama arzusu olacak.