Hisar Okulları Lise Son Sınıf Öğrencileri Dünya’nın En Başarılı Birinci 10 Üniversitesinden Bursla Kabul Aldılar

abbas

Global Mod
Global Mod
Hisar Okulları 2023 sınıfının yurt dışı üniversitelerinden erken kabulleri geldi. İki öğrenci üstün muvaffakiyet göstererek Yale ve Princeton Üniversitesi’nden kabul aldı.

Hisar Okulları lise son sınıfta okuyan iki öğrenci, Times Higher Education tarafınca yapılan 2023’ün En Uygun Birinci 100 Okulları sıralamasında ilk 10 okul içinde yer alan Yale Üniversitesindeki İngiliz Lisanı ve Edebiyatı Kısmında ve Princeton Üniversitesindeki Fizik Bölümünde tam burslu olarak eğitim almaya hak kazandı. Bu kabullerde öğrencilerin gösterdiği üstün akademik performansın yanı sıra okulda yürüttükleri bilimsel projeler ile toplum hizmetleri alanında sürdürdükleri başarılı çalışmalar da değerli bir katkı sağlıyor. Hisar Okulları kurulduğu birinci günden bu yana, dünya ile rekabet edebilen öğrenciler yetiştirmek üzere; bilim, mühendislik, sanat, tasarım üzere farklı alanların ilişkilendirildiği bir eğitim modeli ve akademik program sunuyor. Bu program ile memleketler arası okul tanıtımı aktifliklerine de mesken sahipliği yapan okul, öğrencilerini yurt haricinde da yüksek tahsil için seçtikleri üniversitede eğitim alabilmeleri için hazırlıyor.

2023’te Mezun Olacak Sınıf Amerika, Avrupa ve Asya’daki En Yeterli Okullarda eğitim alarak Türkiye’nin nitelikli iş gücüne ve memleketler arası rekabet potansiyeline katkıda bulunacak

Yale Üniversitesi ve Princeton Üniversitesine ek olarak, 2023 sınıfı Hisar Lisesi öğrencileri dünyanın en başarılı okulları içinde gösterilen Carnegie Mellon Üniversitesi, New York Üniversitesi, KU Leuven, Amsterdam Üniversitesi, Manchester Üniversitesi, Hong Kong Politeknik Üniversitesi üzere Amerika, Avrupa ve Asya’nın önde gelen okullarından da kabul aldı.

2020 UNESCO datalarına göre dünyadaki üniversitelerde yaklaşık 5 milyondan fazla memleketler arası öğrenci tahsil görmekte. Bilhassa son senelerda yabancı öğrencilerin eğitim almak ismine en epey tercih ettiği ülkeler sıralamasında Kanada, Avustralya, Almanya, Amerika ve İngiltere geliyor. Bu ülkelerin sahip olduğu refah seviyesi, gelişmiş ekonomileri, tarihi üniversiteleri ve hayat standartları yabancı öğrenci yoğunluğunun en epey bulunduğu lokasyonlar olmalarının sebepleri olarak sayılıyor. Türk öğrenciler ise yurtharicinde en epey Amerika, İngiltere, Fransa, Avustralya ve Almanya’da eğitim görmeyi tercih ediyor.

Hisar Okulları’nın eğitim modeli bilim, mühendislik, sanat ve tasarım alanlarını kapsıyor

Hisar Okulları kurulduğu birinci günden bu yana, dünya ile rekabet edebilen öğrenciler yetiştirmek üzere; bilim, mühendislik, sanat, tasarım üzere farklı alanların ilişkilendirildiği bir eğitim modeli ve akademik program sunuyor. Okul; en küçük yaşlarından başlayarak, her seviyedeki öğrenciler için ilgi alanları doğrultusunda deney ve müşahede odaklı bilgi ve marifet edinme fırsatları yaratıyor. Bu maharetlerle donanmış öğrenciler hayat seyahatlerine, sorun belirleme, tahlil üretme ve bu tahlilleri sebatla uygulamaya koyma deneyimiyle başlıyorlar. 1591 öğrencisi olan okulun mezunları, Türkiye ve dünyanın önde gelen eğitim kurumları ve kuruluşlarında eğitim ve çalışma hayatlarına devam ederken, ortasında bulunduğu toplumun ilerlemesine de katkı veriyor.



Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı