Juve, Allegri için sıfır şampiyonluk: sezon bir başarısızlık

achievable

New member
“Diğer takımlar bile kupa kaldırmıyor.” Juventus’un iflası: Şimdi ne olacak? Avrupa Ligi yarı finalinde Juventus, Sevilla’ya elendi. Bianconeri ikinci maçta uzatmalarda 2-1 mağlup oldu ve teknik direktör Massimiliano Allegri, sezonun son golünün elendiği maçı değerlendirdi. Asla Scudetto için yarışmayan Juve, yılı bir yıl önceki gibi eli boş bitirdi. Ligde, ikincilik ve Kupalara katılma hakkı yeni bir ceza alma riskini taşır. 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Allegri, maç sonrası yaptığı açıklamalarla da sosyal medyanın ilgi odağı haline geliyor.

“Bu çok önemli maçları oynadığınızda, fark yaratan detaylardır. Bu maçlar takımın, özellikle de çok az uluslararası tecrübesi olan oyuncuların yapması gereken paslardır. İkinci gol için para ödedik, 2-‘de yapabilirdik. 1” dedi Sky’a.

“Cumartesi gününden itibaren şampiyonluğa geri dönmeliyiz çünkü ikinci bitirmemiz gerekiyor. Finale çıkamadığımız için üzgünüz, çocuklar bu yıl bunu hak etti. Takım bundan fazlasını yapamadı.” . Kınacak bir şeyim yok. Gelecek yıl daha fazla uluslararası maç yapacaklar ve detayları geliştirecekler” dedi.

Gelecek yıl, Yaşlı Kadın için muhtemelen başka bir sıfır yılı olacak. Spor adaleti işlemlerinin etkileri nedeniyle Avrupa kupalarında oynamama hipotezi somuttur. Napoli’den gelen Cristiano Giuntoli tarafından yönetilebilecek olan pazar, kıtasal rekabetin yokluğuna bağlı olacaktı.

2025 yılına kadar çok zengin bir sözleşme ile korunan Allegri, 2 sezonda hem şekil hem de içerik olarak hayal kırıklığı yaratan bir ‘ürün’ önerdi. Juventus’un sunduğu futbolun kalitesi, en hafif deyimiyle gözden geçirilebilir. Sonuçlar, José Mourinho’nun dediği gibi, ‘sıfır başlık’ ifadesiyle özetleniyor. Sona eren sezonun kadrosu, hemen kazanabilecek bir takım olarak varsayılmıştı: Ücretsiz transferle gelen Angel Di Maria ve Paul Pogba, takımın teknik ve tecrübe oranını yükseltmeliydi.

Arjantinli, Dünya Kupası için bir koşu olarak ‘Juve’yi kullandı’, Fransız neredeyse hiç oynamadı. Bir yıl önce yaklaşık 80 milyon maaş alan Dusan Vlahovic, bu sezon kendisini sık sık kendi haline bırakan bir takımda uzun, anlaşılmaz, karmaşık ve garip dönemler yaşadı. Federico Chiesa, Ocak 2022’de suçlanan ciddi sakatlıktan önce hayran olunan oyuncunun solmuş kopyası. En azından kısmen tek mutlu not, önerilen genç oyuncular: Fagioli’den Miretti’ye ve Iling Junior’a kadar. Şimdi kavşak: yeşil hat, takımın ve karmaşık bir mali durumla mücadele eden kulübün geleceğinde daha da merkezi hale gelebilir.