Kınıklı Miniklere Fiyatsız Eğitim

abbas

Global Mod
Global Mod
Kınık Belediyesi tarafınca okul öncesi eğitime her çocuğun ulaşması için hayata geçirdiği eğitim merkezleri büyük ilgi görüyor. Aile Hayat Merkezleri’nde, 3-6 yaş ortası çocuklar kaliteli vakit geçirirken, ebeveynler de vakit içinderını kıymetlendirme imkânı buluyor.

Kınık Belediyesi tarafınca fiyatsız olarak hizmet veren eğitim merkezleri, dar gelirli ailelerin bütçelerine değerli katkı sağlıyor. Eğitimde fırsat eşitliği için dar gelirli ailelerin çocuklarını fiyatsız olarak okula hazırlamaya başlayan merkezlerde eğitim bakılırsan çocukların zihinsel ve fizikî gelişim gereksinimleri karşılanıyor. Hafta içi beş gün boyunca devam eden eğitimler günde üç buçuk saat olarak gerçekleştiriliyor. Sabah ve öğlen olmak üzere iki kısımda gerçekleştirilen eğitimler ebeveynler için de büyük kolaylık sağlıyor. Bilhassa anneler, çocuklarını merkeze gönül rahatlığı ile teslim ederken, kendileri de toplumsal hayata katılma fırsatı buluyor. Minikler bu merkezlerde okul öncesi eğitimin yanı sıra ekstra olarak; drama, halk oyunları, zumba, satranç, jimnastik, tenis dersleri alabiliyor.

Eğitim merkezlerinde ayrıyeten hafta sonları çocuk ve anne atölyeleri yapılarak, aile kurumuna ve çocuk-anne ilgisinin gelişmesine katkı sağlanıyor. Ailelerin de katıldığı atölye programları ve masal saati ile çocuklar eşsiz bir tecrübe yaşıyor.

Kınık Belediyesi bünyesinde bulunan eğitim merkezleri, Kınık Aile Ömür Merkezi ve Poyracık Aile Hayat Merkezi’nde hizmet veriyor. Okul öncesi eğitimler Kınık Belediyesi’ne bağlı 2 merkezde, hafta içi sabah 09.00-12.30, öğlenden daha sonra ise saat 13.30-17.00 içinde gerçekleştiriliyor.

Merkezde eğitim alan miniklerin aileleri, kendilerine hem ekonomik birebir vakitte toplumsal olarak yarar sağlayan hizmetle ilgili olarak Kınık Belediye Lideri Dr. Sadık Doğruer’e teşekkür ederek, “Gönül rahatlığı ile çocuklarımızı aile hayat merkezine bırakıyoruz. Öğretmenlerimiz epeyce uygun niyetli ve profesyoneller. Liderimize bu hizmeti için hayli teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı