Medtronic, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi ile yeni bir eğitim programına imza attı

abbas

Global Mod
Global Mod
Sıhhat teknolojilerinin dünyadaki başkan firması Medtronic, sıhhat uzmanları için yeni tedaviler ve tıbbi teknolojiler kullanarak hasta erişimini ve sonuçlarını artırmayı amaçlayan yeni bir eğitim programına başlıyor. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nin doktorları Medtronic İnovasyon Merkezi’nde bir yıl boyunca eğitim aktiviteleri düzenleyecek.

Ağrıyı dindirme, sıhhati geri kazanma ve ömrü uzatma misyonu ile global sıhhat teknolojisi önderi olan Medtronic; hastalara ve sıhhat profesyonellerine, hayatı daha sağlıklı kılan yahut uzatan eserler, tedaviler ve hizmetler sunuyor. Medtronic’in yüksek teknoloji ve hayat kurtaran eserleri kardiyovaskülerden cerrahi branşlara, beyin ve omurga cerrahisinden diyabet tedavisine kadar fazlaca geniş bir tedavi alanını kapsıyor.

Medtronic, ana gayelerinden biri olan hasta erişimini arttırmak ismine Bezmialem Vakıf Üniversitesi ile iş birliği imzaladı. Mutabakata göre Medtronic, Bezmialem Üniversitesi’nin sıhhat profesyonellerine Medtronic İnovasyon Merkezi’nde bir yıl boyunca eğitim takviyesi verecek. Bu eğitim kararında uzman ve yetenekli hekimlerin sayısının arttırılması ve mevcut hekimlerin da bilgi ve marifetlerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Bunun kararı olarak yüksek teknolojik eserler kullanılarak hasta çıktılarının daha düzgün olması hedefleniyor.

Medtonic ve Bezmialem Vakfı Üniversitesi iş birliği ile verilecek eğitimlerin birincisinin Ağustos ayında hayata geçirilmesi planlanıyor.

“Bu iş birliği ile ülke çapında kıymetli ve özgün projelerin ortaya çıkacağına inanıyoruz”

Medtronic Türkiye Kıdemli Ülke Yöneticisi Murat Erboz,
Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi ile gerçekleştirilen iş birliği hakkında şunları söylemiş oldu; “Medtronic ve Bezmialem Üniversite Hastanesi, Türkiye’deki tabipler için uzmanlık eğitimini düzgünleştirmeye istekli ve kararlı iki kurumdur. Medtronic olarak yatırımlarımızla yerinde eğitim için eşsiz fırsatlar sunarken, bununla birlikte dijitalleşme sürecindeki gelişmelere ayak uydurabilmek için sanal eğitimlere gerekli olan altyapı ve ekipman yatırımları da yaptık. Medtronic’in geliştirdiği bu özel fırsatlar ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi uzman tabiplerinin emekleri bir ortaya geldiğinde, ülke çapında kıymetli ve özgün projelerin ortaya çıkacağına inanıyoruz. Buna Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nin ulaşabileceği sıhhat profesyoneli portföyü de eklendiğinde, bu çalışmaların geniş ve kıymetli takımlara hitap edeceği aşikardır.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu
bahisle ilgili değerlendirmede bulundu. Prof. Dr. Kazancıoğlu “Sıhhat alanında iki asırlık deneyimimizden gelen güçle bir arada Medtronic firmasıyla sıhhat eğitimini geliştirmek gayeli iş birliği mutabakatı imzaladık. Bu iş birliği ile Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nde misyonlu hekimler, hemşireler, tıpta uzmanlık öğrencisi ve hemşirelik öğrencileri Medtronic İstanbul İnovasyon Merkezi’nde bir epeyce alanda simülatörler üzerinde ek eğitim alacaklar. bu biçimdelikle çalışanlarımız ve öğrencilerimiz çağdaş ve aktüel teknolojik gelişmeler ile ilgili tüm ayrıntıları simülatörler üzerinde deneyimleme bahtı bulacaklar. Bu iş birliğinin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eder, muvaffakiyetler dilerim” dedi.

Beş binden çok sıhhat profesyoneli eğitim aldı

2014 yılında kurulan Medtronic İnovasyon Merkezi (MIC), açıldığından bu yana Türkiye’nin alanındaki sayılı eğitim merkezlerinden biri olarak faaliyetlerini sürdürüyor. 4 bin metrekareden çok bir alana heyeti bu eğitim merkezi ortasında, hekim ve hemşireler başta olmak üzere tüm sıhhat profesyonellerine teknik ve deneyimsel eğitimler veriliyor. Medtronic Türkiye eğitim verdiği inovasyon merkezinde simülasyon, ıslak laboratuvar ve kuru laboratuvar konseyimi, özel ekipman, eğitim ve öğretim uzmanlarına yatırım yaparak yerinde eğitim için eşsiz fırsatlar sunuyor. Medtronic İnovasyon Merkezi’nde Orta ve Doğu Avrupa, Afrika, Orta Doğu olmak üzere 35 farklı ülkeden sıhhat profesyoneline hizmet verilirken şimdiye dek beş binden çok sıhhat profesyoneline binden çok eğitim imkanı sundu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı