Öğrenciler etraf eğitimini yerinde alıyor

abbas

Global Mod
Global Mod
Çocuklara etraf şuuru aşılamak için okullarda eğitimler düzenleyen Nilüfer Belediyesi, bu eğitimleri görsel olarak da desteklemek için ilgili tesislere seyahatler düzenliyor. Tesislerde çocuklara, arıtma, katı atık depolama ve tıbbi atıkların bertarafı ile ilgili yerinde bilgiler veriliyor

Nilüfer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, çocukların, etraf konusunda daha şuurlu olmaları için okullarda verdiği eğitimleri genişleterek tesislerde sürdürüyor.

Nilüfer Belediyesi, çocuklardaki etraf şuurunun görsel olarak da desteklenmesi emeliyle Yenikent Katı Atık Depolama Tesisi’nde Çöp Süzüntü Suyu Arıtma Tesisi’ne, Katı Atık Depolama Alanı’na ve Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisi’ne eğitim seyahatleri düzenlemeye başladı. Çocuklar tesislere yapılan ziyaretlerde atıkların nasıl ayrıştırıldığını ve nasıl bertaraf edildiğini yetkililerden öğreniyor.

Program kapsamında düzenlenen birinci iki seyahate Akçalar Fahriye Sayarel İlkokulu ve Alara Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nde, Tesis Müdürü Hakan Yuvanaydın’dan ayrıntılı bilgi alan öğrenciler, Bursa ve Yalova etrafında bulunan hastane, eczane, sıhhat kurumu ya da konutlardan çıkan tıbbi atıkların yüksek sıcaklıklarda ziyanlı organizmalardan nasıl ayrıştırıldığını şahsen görme bahtına sahip oldu.

Yenikent Katı Atık Tesisi’nde atıkların nasıl ayrıştırıldığını, atıkların tabiata verdiği ziyanların önüne nasıl geçildiğine tanıklık eden öğrenciler, çöplerin ortasında oluşan gazların elektrik gücüne dönüşümünü ve atıklardan akan suların yer altı sularına ve tabiata karışmaması için yapılan çalışmayı da yetkililerden öğrendi.

Okullarla iş birliği halinde düzenlenen seyahatler 2022-2023 eğitim devri boyunca devam edecek. Her hafta bir okulun iştirakiyle gerçekleştirilen seyahatlere yıl sonuna kadar toplam 25 okulun öğrencilerinin katılması planlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı