Okullarda karneler ne vakit, saat kaçta verilecek? Okullarda ikinci devir ne vakit başlayacak?

Musa

New member
Milyonlarca öğrencinin beklediği Sömestr tatiline sayılı saatler kaldı gözler karnelere çevrildi. Karneler 20 Ocak tarihinde yani yarın okullarda öğrencilere verilecek olması öğrenciler ve velileri karneler saat kaçta verilecek? Okullarda ikinci devir ne vakit başlayacak ? Okullarda ikinci orta tatil ne vakit başlayacak? Orta tatil nasıl kıymetlendirmeli? Sorularının cevabını merak ediyorlar. İşte bahse dair tüm ayrıntılar haberimizde…

OKULLARDA KARNELER NE VAKİT VERİLECEK?

Karneler her yıl genel olarak 09:00 ile 10:30 saatleri içinde okullarda öğrencilere dağıtılırken, öğrenciler karnelerini 11:00 ile 12:00 saatleri içinde alabiliyor. Karne almaya daha gec giden öğrenciler ise karnelerini okul yönetiminden teslim alabiliyor.

Buna göre 2022-2023 Eğitim öğretim birinci periyodu yarın sona erecek. Okullar öğrencilerine karnelerini saat 10-30 ile 11.00 ortası verilmesi bekleniliyor.

OKULLARDA İKİNCİ PERİYOT NE VAKİT BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca yayımlanan 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı takvimiyle birlikte, okulların tatil tarihleri belirli oldu. Buna bakılırsa; 2022-2023 Eğitim Öğretim yıl yarıyıl tatilini 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri içinde yapılacak. Okullarda ikinci periyot ise3 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

İKİNCİ ORTA TATİL NE VAKİT?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca yayınlanan takvime nazaran okullarda ikinci orta tatilin ne vakit başlayacağı belirlendi. Buna bakılırsa; Okullarda ikinci orta tatil 17-20 Nisan 2023 tarihlerinde yapılacak


ARA TATİL NASIL DEĞELENDİMELİ?

1)
PLAN YAPIN

Öncelikle Kendinize Bir Tatil Planı Hazırlayın. Tatilde Neler Yapacağınızı Düşünün. Plan Yapmak ; Neyi, Ne Vakit, Ne Kadar Yapacağınızı Belirleyerek Her Şeye Vakit Ayırabileceğiniz Verimli Bir Tatil Geçirmenize Fayda Sağlayacak.

2)DERS yenidenI YAPIN.

Okul açıkken İşlediğiniz Hususları Tatil niçiniyle Orta Verdiğiniz Vakit Unutabilirsiniz. Bu niçinle Ders yenidenı yaparak Mevzuların unutulmasına mani olabilirsiniz. Ders yinei Yapmak Okul açıldığında okula kolay kolay ahenk sağlamanıza da katkı sağlar.

3) EKSİKLERİNİZİ TAMAMLAYIN.

Dönem Performansınıza Bakarak Eksik Olduğunuzu Düşündüğünüz Hususları Belirleyip Bu Hususlara Çalişin. bu biçimdece Eksiklerinizi Kapatarak Okula Daha Hazırlıklı Başlayabilir Ve 2. Periyodu Daha Verimli Geçirebilirsiniz.

4) KİTAP OKUYUN.

Kitap Okumak Hayal Gücünüzü Zenginleştirir, Kendinizi Tabir Hünerinizi Geliştirir Ve Ders Başarınıza Katkı Sağlar. Her Gün Kesinlikle Belirlediğiniz Sayfa Sayısı Kadar Kitap Okuyun.

5) AİLENİZLE VAKİT GEÇIRIN.

Sevdiklerinizle Vakit Geçirmek İçin Tatiller En Değerli Fırsattır. Ailenizle Sohbet Edin, Toplu Oyunlar Oynayın, birlikte Vakit Geçirebileceğiniz Aktiviteler Bulun.

6) OYUNLAR OYNAYIN, DINLENIN.

Tatiller Dinlenmeniz İçindir. Sevdiğiniz Aktiviteleri Yapıp arkadaşlarınızla Vakit geçirin. unutmayın beyninizin dinlenmeye De Gereksinimi Var. Bu niçinle Tatilleri Devamlı ders çalışacak bir vakit Olarak Görmeyin, Kendinize Vakit Ayirin. Sizi Rahatlatacak, Yapmaktan zevk aldığınız faaliyetleri hayata geçirin.