Rektör Budak, kuvvetli bir dijital ekosistem için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

abbas

Global Mod
Global Mod
Ege Üniversitesi bilişim altyapısını hem güncelliyor tıpkı vakitte güçlendiriyor

Türkiye’nin en esaslı ve saygın araştırma üniversitelerinden olan Ege Üniversitesi (EÜ) dijital dönüşümünü sürdürüyor. Ege Üniversitesinin teknolojik altyapısını çağın gerekliliklerini karşılayacak biçimde güncellediklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “kuvvetli bir dijital ekosistem için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Son periyotta hayata geçirilen dijital uygulamalar ile akademik ve idari süreçleri, araştırma ve eğitim imkanlarını aktif, süratli ve verimli hale getiren Ege Üniversitesi, öncelikli stratejilerinden olan dijitalleşme maksadı doğrultusunda yeni teknolojik altyapı yatırımlarına devam ediyor.

Uygulamaya geçirilen ve sürdürülen çalışmalar ile ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye’nin en esaslı yükseköğretim kurumlarından olan Araştırma Üniversitemiz; son periyotta eğitim öğretim, araştırma geliştirme, topluma hizmet, uzaktan öğretim, milletlerarasılaşma, kalite ve akreditasyon parametrelerinde yakaladığı muvaffakiyetini bilişim teknolojileri ve dijitalleşme alanlarında da göstererek, büyük bir dönüşüme imza attı. Yaptığımız yatırımlarla üniversitemizin teknolojik altyapısını dünya standartlarına kavuşturuyoruz. Öne aldığımız dijitalleşme gayemiz doğrultusunda yeni uygulamaları bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Hem ana yerleşkemizde tıpkı vakitte ilçelerde bulunan akademik ünitelerimizde değerli uygulamalar ve yazılımlar kullanmaya başladık. Tamamlanan fakat test etabında olan uygulamalarımız ve yazılımlarımız da bulunuyor. Başlayacağımız yeni yazılımlarımız ile ilgili çalışmalarımızı da sürdürüyoruz” diye konuştu.

“Hedefimiz tam dijital bir üniversite konsepti”

Tam dijital bir üniversite konsepti doğrultusunda iş akış süreçlerini bilgi bağlantı ortamına aktarmaya devam ettiklerini vurgulayan Rektör Budak, “Dijitalleşmede marka üniversite olma gayesiyle çağın ihtiyaçlarını, milletlerarası algoritmaları yakından takip ederek; ESCOLA ve CHET projeleri, Sanal Sınıf, Teletıp, Akademi TV, EGE-LABSİS, BAPSİS, AVESİS ve UNISIS Bilgi Sistemi üzere bir fazlaca dijital uygulamayı hayata geçirdik. Akademisyenlerimiz, bilimsel çalışmalarında büyük kolaylıklar sağlayan; BAP Müracaat ve Değerleme İdare Sistemi, DAP Dış Kaynaklı Proje Takip Sistemi, Akademik Bilgi İdare Sistemi, Performans Sistemi ve Akademik Teşvik modüllerini kullanmaya başladılar. Ayrıyeten son bir yılda; Enstitü Bilgi Sistemi, Mezun Bilgi Sistemi, E-Devlet Kesin Kayıt Bilgi Sistemi, Müfredat Dışı Ders Seçme Sistemi, Online Kitap Satış Bilgi Sistemi, Toplumsal Transkript Bilgi Sistemi, Yurt Dışı Yatay Geçiş Bilgi Sistemi, Toplu E-posta Gönderim Sistemi, BAP Müracaat İdare Sistemi, Akademik Bilgi İdare Sistemi üzere yeni yazılımları kullanıma sunduk. Tüm uygulamalarımızı E-Devlet başta olmak üzere, üst kurumların uygulamalarına entegre ederek, süratli ve inançlı bir yapı oluşturduk” dedi.

“Yeni yazılımlarımızı uygulamaya geçiriyoruz”

Yeni eğitim ve öğretim periyodu ile bir arada yeni projeleri ve yazılımları da hayata geçireceklerini lisana getiren Rektör Budak, “Önümüzdeki periyotta ‘Dijital Arşiv’, ‘Yeni Jenerasyon Dijital Santral’, ‘Yapay Zeka ile Çalışan Kamera Sistemi’ üzere projelerimizi devreye sokacağız. Örneğin Dijital Arşiv projemizle üniversitemizdeki fiziki arşiv, yerini büsbütün dijital bir arşive bırakacak. bu biçimdece kurumsal bir hafıza oluşturacağız ve iş süreçleri çok hızlanacak. birlikteinde geliştirdiğimiz İdare Bilgi Sistemi aracılığıyla tüm üniversite işçimizle fazlaca daha yakın bir irtibat içerisinde olacağız. Zira onların bakılırsavleri, bakılırsavlerini gerçekleştirme mühletleri üzere ögeler sistem üzerinden görüntülenerek, takip edilebilecek ve yapılan işler ölçülebilir hale getirilmiş olacak.

Yeni eğitim ve öğretim devrinde öğrencilerin muhtaçlıklarını da hassasiyetle takip edeceklerini vurgulayan Rektör Budak, “2022-2023 devrinde kayıt yaptıran yeni Egeli gençlerimiz, onlar için hazırlamış olduğumuz ‘360 Derece Sanal Tur’ uygulamamız aracılığıyla tüm kampüsümüzü gezebilirler. Onlara muvaffakiyet dolu bir eğitim ömrü diliyorum. Üniversitemizin dijitalleşme sürecine ve milletlerarası standartlarda hizmet vermesi gayesine nitelikli katkı sunan Bilgi Süreç Daire Başkanlığı çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı