Spezia-Inter 2-1, nerazzurri ko ve ikinci sıra risk altında

achievable

New member
Spezia, Serie A 2022-2023’ün 26. günü beklentisiyle Inter’i 2-1 yendi. Galibiyet, Ligurya takımının 24 puana yükselmesini ve küme düşme bölgesinden uzaklaşmasını sağlıyor. Bunun yerine nakavt Inter’i 50 puanda tutuyor: Inzaghi’nin takımı ikinci sırayı kaybetme riskiyle karşı karşıya.


Ayrıca oku



MAÇ – Daha 5. dakikada Inter ortaya çıkıyor. Lautaro topu alıyor, ilerliyor ve şutunu çekiyor: Dragowski dikkatli. 12. dakikada Nerazzurri’ye bir penaltı. Var’ın yardımıyla hakem Marinelli, Caldara’nın D’Ambrosio’ya müdahalesini faul olarak değerlendirdi. Lautaro olay yerinde ortaya çıkıyor, Dragowski penaltıyı anlıyor ve reddediyor. 20. dakikada düello yeniden ortaya çıkıyor, Lautaro kontra atağı bitirmeye çalışıyor ve Liguryalı kaleci, şüpheli bir tarzla da olsa bunu telafi ediyor. 33. dakikada Spezia, Handanovic’in önüne gelen Agudelo’nun solosu ile top mermisinden çıkıyor: yumuşak dokunuş, Acerbi yön değiştiriyor ve top üst direğe düşüyor. Aradan önce, 42. dakikada ‘Lautaro Dragowski’ye karşı’ yeni bölüm: Arjantinli güçlü vuruşlar yapıyor, kaleci şaşırmıyor.

Inter çıkmazı 46. dakikada bozdu. Giden Dragowski, Lukaku’yu içerir, aksiyon canlı kalır ve Lautaro’nun galibiyet kafa vuruşuyla sona erer: hepsi işe yaramaz, Lukaku’nun ilk ofsaytı golü iptal eder. 50. dakikada Nerazzurri’nin bir başka muazzam şansı, ancak Bastoni golü yakın mesafeden görmedi. Inter’in golü havadayken Spezia avantaj sağlıyor. Nzola uzun bir topu ehlileştiriyor ve topu Maldini’ye sunuyor: Handonovic 55. dakikada arka direğe 1-0 yeniliyor.

Inter tepki vermekte zorlandı, 70. dakikayı beklemek zorunda kaldılar, Çalhanoğlu’nun 20 metreden yaptığı sağ vuruş: Çalhanoğlu birkaç santimetre farkla ıskaladı. Inzaghi’nin ekibi 82. dakikada Marinelli’nin bu kez Dumfries’e yaptığı faul nedeniyle verdiği ikinci penaltı ile eşitliği sağladı. Lukaku hata yapmadı, 1-1. Denge birkaç dakika sürdü, çünkü Dumfries kendi bölgesinde – Inter için olumsuz – ana karakter oldu. Kovalenko’ya faul: Spezia’ya penaltı, Nzola teşekkür etti ve 85. dakikada skoru 2-1 yaptı. Nerazzurri’nin ikinci bir geri dönüş için gücü yok: Spezia kazanır ve 3 altın puan alır.