TEB ve MEB iş birliği ile öğretmenlere finansal okuryazarlık eğitimleri başlıyor

abbas

Global Mod
Global Mod
Türk İktisat Bankası (TEB) ve Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliği ile 24 Kasım Öğretmenler Günü prestijiyle finansal okuryazarlık eğitimleri başlıyor. TEB’in “Sorumlu Bankacılık” anlayışı ile 10 yıl evvel başlatmış olduğu TEB Aile Akademisi çatısı altında verilecek eğitimlerde Ulusal Eğitim Bakanlığı’nda çalışan öğretmenlere ulaşılması hedefleniyor.

Sürdürülebilir ekonomik büyümenin yakalanması için ülke genelinde tasarruf ve finansal okuryazarlık alışkanlığının gelişmesi büyük kıymet taşıyor. Bu şuuru artırmak ve tabana yayılmasını sağlamak maksadıyla 2012 yılından bu yana çalışmalar yürüten TEB, Aile Akademisi ile toplumun finansal sıhhatini düzgünleştirmeye yönelik projeler gerçekleştiriyor, tasarruf alışkanlığı yüksek ve finansal okuryazar bir kuşak yetiştirilmesine katkı sunuyor.

“Ekonomi Ailede Başlar” anlayışıyla 10 yıldır TEB Aile Akademisi çatısı finansal okuryazarlık eğitimleri veren TEB, Ulusal Eğitim Bakanlığı ile hayata geçirdiği proje kapsamında Ulusal Eğitim Bakanlığı’nda çalışan öğretmenlere finansal okuryazarlık eğitimlerine başlıyor. MEB ile yapılan işbirliği kapsamında finansal okuryazarlık temalı, görüntü formatında eğitim içerikleri hazırlandı. Toplamda 100 dakikalık 10 görüntü ile baştan uca finansal okuryazarlık mevzularının işlendiği eğitimle Ulusal Eğitim Bakanlığı’nda çalışan öğretmenlere ulaşılması hedefleniyor.

Bugüne kadar finansal okuryazarlık çalışmaları kapsamında kamu kurumları, belediyeler, eğitim kurumları ve özel kesim üzere birfazlaca kurumla iş birliği yapan TEB, nüfusun yaklaşık dörtte birine finansal okuryazarlık eğitimi verilmesini sağladı. Üniversite öğrencileri için de Dijital Finansal Okuryazarlık eğitimleri gerçekleştiren TEB, yeni finansal teknolojiler içinde öne çıkan blockchain, fintech, kodlama ve dijital dönüşüm üzere mevzuların anlatıldığı eğitimler düzenledi. Bu eğitimlere 6 bin 500’den çok öğrenci, dijital eğitimlere ise 250 binden çok genç katılırken, pandemi sürecinde çalışmalarını dijitale taşıyan TEB, 10 farklı kesimde 50’den çok kurumun 30 bine yakın çalışanına da dijital olarak finansal okuryazarlık eğitimi verdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı