Tekfen Vakfı Burs Programı İçin Müracaatlar Başlıyor

abbas

Global Mod
Global Mod
Tekfen Vakfı, her yıl olduğu üzere bu yıl da maddi takviyeye gereksinim duyan

550 başarılı üniversite öğrencilerine burs veriyor.

Başvurular 3-16 Ekim tarihleri içinde,

tekfenburs üzerinden kabul edilecektir.


Başarılı ve maddi dayanağa gereksinimi olan gençlerin eğitimini desteklemeyi hedefleyen Tekfen Vakfı’nın burs müracaatları 3 Ekim’de başlıyor. Tekfen Vakfı burs programı kapsamında bu yıl da Türkiye’de tahsil nazarann Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 550 öğrenciye burs verecek. Bugüne kadar 3 bine yakın öğrencinin mezuniyetine ve onların iş ömrüne atılmasına takviye olan Tekfen Vakfı’nın, burs programından yararlanmak isteyen öğrencilerin tekfenburs üzerinden, müracaatlarını 3-16 Ekim tarihleri içinde tamamlamaları gerekiyor.

Tekfen Vakfı, burs programıyla gençlerin eğitim müddetlerinin tamamı boyunca onlara dayanak olmayı hedefliyor. Bu niçinle burs müracaatları içinde okuduğu akademik ünitesi yeni kazanan adaylara öncelik tanınıyor. Burs programına kabul edilen öğrenciler eş vakitli olarak okullarından, resmi (bursiyer Kredi Yurtlar Kurumu’nun geri ödemeli kredisinden faydalanabilir, bursundan faydalanamaz), özel kurum-kuruluş ya da sivil toplum kuruluşlarından (STK) burs alamıyor. Kriterleri içinde kısım kısıtlaması olmayan Tekfen Vakfı bursundan yaralanmak isteyen öğrencilerin, velileri içinde en yüksek gelir sahibi kişinin aylık brüt gelirinin 11 bin 977 TL ve altında olması kaidesi aranıyor.

2022-2023 eğitim yılı için belirlenen burs meblağı 15 bin 720 TL olup, ödeme Kasım 2022 ile Mayıs 2023 tarihleri içinde, aylık taksitler halinde yapılacaktır.

Bursiyerlere Tekfen Küme Şirketleri’nde staj imkânı ve istekli mentorluk takviyesi de sunuluyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı