Uzmanlık eğitimleriyle özel güvenlik bakılırsavlileri ihtisaslaşacak

abbas

Global Mod
Global Mod
GÜSOD’tan özel güvenlik nazaranvlileri için alan eğitimi verilsin daveti:


Güvenlik Servisleri Tertip Derneği (GÜSOD) Lideri Murat KÖSEREİSOĞLU, özel güvenlik bakılırsavlilerine çalıştıkları alan ile ilgili uzmanlık eğitimlerinin verilmesi gerektiğini belirtti. Belirlenen alanlarda uzmanlık eğitimlerinin planlanması ve bu mevzuda imtihan sisteminin hayata geçirilmesinin kıymetine işaret eden GÜSOD Lideri KÖSEREİSOĞLU, “Bu eğitimlerle kesimde çalışan özel güvenlik nazaranvlileri hem ihtisaslaşmış olacak tıpkı vakitte özlük haklarında iyileştirmeler yapılabilecek. Bu sayede özel güvenlik dalında süratli sirkülasyon azalırken istihdam sıkıntısının da önüne geçilecek” diye konuştu.


Güvenlik Servisleri Tertip Derneği (GÜSOD), geçtiğimiz haziran ayında Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı iş birliğiyle özel güvenlik eğitimlerinin değerlendirildiği ‘Sektör Çalıştay Programı’ düzenledi. Çalıştayda öne çıkan başlıklar içinde, özel güvenlik nazaranvlilerinin istihdam edildikleri alanlara uygun olarak uzmanlık eğitimleri verilmesi yer aldı. Özel güvenlik nazaranvlilerinin ihtisaslaşmasının fazlaca değerli olduğunu söyleyen GÜSOD Lideri Murat KÖSEREİSOĞLU, uzmanlık eğitimlerine ait eğitim programları ile imtihan sisteminin bir an evvel hayata geçirilmesini bekledikleri belirtti.

Özel güvenlik bölümünün değeri, tüm dünyada olduğu üzere ülkemizde de giderek artıyor. Özel güvenlik kesiminde istihdam edilen çalışanın, mesleksel aidiyet ve misyon şuuru ortasında halkla iç içe yürüttükleri özel güvenlik hizmeti, kamu güvenliğinin tesisinde tamamlayıcı mahiyette değerli bir rol oynuyor. GÜSOD Lideri Murat KÖSEREİSOĞLU, bölümde büyük bir yeri olan işçinin bu kapsamda uzmanlık eğitimlerine gereksinim olduğunu söz etti. Bilhassa günümüz kaideleri göz önüne alındığında bu eğitimlerin eksikliğini daha fazla hissettiklerini bildiren KÖSEREİSOĞLU, “Özel güvenlik nazaranvlileri, kesimin şimdi her alanında istihdam ediliyor ve bu alanların kendine has yetkinlikleri bulunuyor. Özel güvenlik vazifelileri için bu alanların gerektirdiği mesleksel standartların ve yeterliliklerin tanımlanarak yazı hale getirilmesi, bu yapılırken de memleketler arası standartların referans alınması gerekiyor. Belirlenen alanlarda uzmanlık eğitimleri her ne kadar uzun yıllardır gündemde olsa da çabucak hemen bu mevzuyla ilgili bir düzenleme yapılamadı” dedi.

“HER MİSYON İÇİN BAŞKA SERTİFİKAYA SAHİP OLUNMASI ÖN ŞART OLMALI”

Özel güvenlik kesiminde belirlenen alanlarda uzmanlık eğitimlerinin programlanarak müfredatlarının oluşturulmasına muhtaçlık olduğunu belirten GÜSOD Lideri KÖSEREİSOĞLU, “Uzmanlık eğitimleriyle hem günümüz kaidelerine uygun farklı alanlarda istihdam edilen özel güvenlik nazaranvlileri profesyonelleşmiş olacak birebir vakitte özel güvenlik muhtaçlığı olan ve bu hizmetlerden yararlananların memnuniyeti artacak. Kelam konusu düzenlemeler daha sonrasında uzmanlık ve alan eğitimleri sertifika programları, özel güvenlik eğitim kurumları ve üniversiteler bünyesinde yer alan özel güvenlik meslek yüksekokulları tarafınca verilebilecek. Bu alan eğitimleriyle öncelikli olarak; özel güvenlik vazifelilerinin bakılırsav yaptıkları alanlarda ihtisaslaşmalarını sağlamayı, bilgi, maharet ve deneyimlerinin geliştirilmesini amaçlıyoruz. GÜSOD olarak, alan eğitimleri hazırlanırken içeriğinin yetkinliklere bakılırsa düzenlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bilhassa işlevsel yetkinliklerin hepsi için farklı bir eğitim oluşturulmalı yani kelam konusu nazaranvler için başka sertifikaya sahip olunması ön şart haline getirilmeli” diye konuştu.

“SEKTÖRDEKİ YÖNETİCİLERİN MESLEK PLANLAMALARINA TAKVİYE OLUNMALI”

GÜSOD Lideri Murat KÖSEREİSOĞLU, özel güvenlik dalının değişik düzeylerde yönetici gereksiniminin karşılanması kapsamında; üniversitelerde özel güvenlik lisans programlarının açılması, meslek yüksekokullarından mezun olanlara ise lisans tamamlama imkânı verilmesi gerektiğini söylemiş oldu. Özel güvenlik kesimindeki yöneticilerin meslek planlamalarına takviye olunması gerektiğini de belirten KÖSEREİSOĞLU, “Sektörde nazaranv yapan yöneticilerin akademik çalışmalar yapabilmelerine takviye olunması gerekiyor. Yüksek lisans ve doktora programlarına dahil olabilecek yöneticiler aracılığıyla kesim hem daha saygın tıpkı vakitte eğitimli bir yapıya kavuşabilecek. Özetle; özel güvenlik kesim çalışanlarının meslek planlamalarını oluşturabilmeleri, akademik çalışmalar yapabilmeleri, dalın daha saygın ve eğitimli bir yapıya kavuşturulmasının teminine yönelik olarak, alt yapısı uygun ve coğrafik mevkileri de dikkate alınarak pilot üniversitelerde ‘Özel Güvenlik’ lisans programlarının açılmasının destekliyoruz” dedi.



Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı