Ventura ve Capello, Spalletti’nin İtalya’sını alkışlıyor: “Azzurri doğru yolda”

achievable

New member
“İtalya’nın performansı beni hoş bir şekilde şaşırttı. Yeni teknik direktörün felsefesini hemen benimseyen çocuklardan mükemmel performans. Makedonya ile yapılan kura çekiminden sonra her şey felaket olmadığı gibi, artık tüm sorunlar çözülmedi ama geleceğe güvenle bakabiliriz. Azzurri doğru yolda.” Eski milli takım antrenörü Gian Piero Ventura, Azzurri’nin Euro 2024 eleme maçında Ukrayna’ya karşı aldığı 2-1’lik galibiyetin ardından Adnkronos’a böyle söyledi. “Bana öyle geliyor ki Spalletti’nin takım üzerinde mükemmel bir etkisi oldu; net fikirler, coşku ve pozitiflik getirdi ve çocuklar da onu takip ediyor” diye devam ediyor Ventura. Koşudaki bu değişikliği mümkün olan en iyi şekilde özümsedi, ben de onu takip ettim Hiç şüphem yok çünkü teknik direktörün değerini biliyorum. Elemeler henüz tamamlanmadı çünkü sonuç almak için Ukrayna’ya gitmemiz gerekecek ama dünkü galibiyet güven verdi.”

Milan, Roma ve Juventus’un eski teknik direktörü, Rusya ve İngiltere’nin teknik direktörü Fabio Capello’nun Adnkronos’a sözleri de aynı tonda. “Milli takımı gerçekten çok beğendim, herkes mükemmel bir performans gösterdi, top hızlı hareket ediyordu, tüm oyuncular doğru zamanda hareket etti, doğru yolda olduğumuzu söyleyebilirim. Bir kusur bulmak istiyorsak bu, Yaratıldığımız haliyle çok az gol attık” diyen Capello, özellikle teknik direktör Luciano Spalletti ve iki golü atan Davide Frattesi’yi övdü. “Antrenör maçı iyi okudu, yanlış bir şey yapmadı, tam notla yükseldi. Ayrıca bir süre önce en iyi genç oyuncu dalında Bulgarelli ödülünü takdim ettiğim Frattesi adına da çok mutluyum, kendisi şu anda yüksek bir seviyede. orta saha oyuncusu ve milli takımda ve Inter’de kendine giderek daha fazla yer açmaya hazır.”

Eski İngiltere ve Rusya antrenörüne göre, sıralamaya giden yol yokuş aşağı olmasa da ulaşılabilir hale geliyor. “Bu zafer çocuklara çok yardımcı olacak, onlara moral verecek. Artık bir takım olduklarını biliyorlar ve ben bundan sonra yalnızca büyüyebileceklerine inanıyorum” diye bitiriyor.