Verona-Lazio 1-1, Pedro ve Ngonge’nin golleri

achievable

New member
Serie A’nın 21. gününde Pazartesi günü Verona kentindeki ‘Bentegodi’ stadında oynanan iki ertelenen maçın ilkinde Verona-Lazio 1-1 berabere kaldı. 45. dakikada Pedro ile konuk avantajına 51. dakikada Ngonge cevap veriyor. Biancocelesti 39 puanla dördüncü, Verona ise 14 puanla 18. sırada yer alıyor.


MAÇ – Beklendiği gibi, Lazio topu oyunda tutarken Hellas kapanıyor ve ardından kontra atakta yeniden başlıyor. Gol şansı, önce Montipò’yu oyundan çıkaran Luis Alberto’nun korneriyle, ardından Milinkovic-Savic’in biraz genişleyen serbest vuruşuyla duran bir parçadan geldi. Ancak 18. dakikada, maçın kilidini açmak için en net fırsat, Provedel ile kenardan temasa geçen Ngonge ile ev sahibine ait, kalecinin ribauntu kısa ve yakın mesafeden yüksek şut atan Doig’in ayağına geliyor.

Maç 25 dakika sonra Gialloblù’nun bir dakika içinde iki tehlike yaratmasıyla alevlendi, Lazio ise Immobile’den gelen bir alevle karşılık verdi, ancak o da iyi bir pozisyondan yüksekten tekme attı. Hellas, 37. dakikada Provedel’in yanından geçtiği kenardan bir şut için doğru alanı bulan Depaoli ile gol atmaya hala yakın. İlk yarı 0-0 bitecek gibi göründüğünde, Lazio maçın kilidini açacak oyunu buldu. Gol atmak için, alanın içinde bir top alan, kontrol eden ve ardından bir mendille dönen ve durdurulamaz bir meselle Montipò’yu neredeyse kaleye sırtı dönük bir şekilde yenen Pedro var.

Verona ikinci yarıda sağ ayağıyla indi ve ilk fırsatta hemen eşitliği sağladı: Lazovic’in Provedel’e kafa atan Ngonge’un yaptığı kesme için serbest vuruş ortası. Hellas hız kazanıyor ve neredeyse iki kez öne geçiyor: önce Lazovic kenardan üst direğe çarpıyor, ardından Doig mükemmel bir pozisyondan çıkan Provedel’e şut atıyor.

Lazio’nun driplingi çok kısa, dikkatli ve agresif bir takımı bozmak için mücadele ederken Verona, hem orta caddelerde hem de her şeyden önce sol kanatta her zaman dikeyleştirme arayışıyla daha fazla oyun üretmeye devam ediyor. Biancoceleste defansına baskı yapan her zaman ev sahibi takım oldu, konuk ekip son anda iki adım öteden Zaccagni’nin topuğuyla kendilerini tehlikeli hale getirdi, ancak Casale’nin hücum projeksiyonunda yaptığı faul nedeniyle hareket durduruldu.