Yakın Doğu Üniversitesi, eğitim kalitesinde dünyada birinci 10’da!

abbas

Global Mod
Global Mod
Londra merkezli Times Higher Education (THE) tarafınca yayımlanan “2022 Dünya Üniversiteleri Tesir Sıralaması”nda Yakın Doğu Üniversitesi “Eğitim Kalitesi”nde 7’inci olarak dünya genelinde birinci 10’da yer aldı.

Yakın Doğu Üniversitesi, Londra merkezli milletlerarası derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafınca her yıl açıklanan “Dünya Üniversiteleri Tesir Sıralaması”nda “Eğitim Kalitesi” (Quality Education) kategorisinde 7’inci sırada yer alarak, bu alanda dünyada birinci 10’a girme başarısı gösterdi. Yakın Doğu Üniversitesi, birebir listede geçen yıl 30’uncu sırada yer alıyordu. Bu yıl eğitim kalitesi kategorisinde 23 sıra yükselen Yakın Doğu Üniversitesi, bu alanda Türkiye ve Kıbrıs üniversiteleri içinde da birinci oldu.

Araştırma, üniversitelerinin toplumsal ve ekonomik alandaki aktifliğini gösteriyor

Times Higher Education’ın Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (Sustainable Development Goals-SDG) doğrultusunda dünya genelindeki üniversitelerinin toplumsal ve ekonomik alandaki tesirlerini ölçtüğü araştırmada “Sağlık ve Refah”, “Barış, Adalet ve kuvvetli Kurumlar” ile “Eğitim Kalitesi” başta olmak üzere, “Cinsiyet Eşitliği”, “İyi İş ve Ekonomik Büyüme”, “Endüstri”, “Yenilik ve Altyapı”, “Azaltılmış Eşitsizlikler”, “Sürdürülebilir Kent ve Toplumlar”, “Sorumlu Tüketim ve Üretim”, “İklim Çalışmaları”, “Hedefler İçin Ortaklıklar” üzere başlıklar yer alıyor.

Times Higher Education’ın dünyadaki üniversiteleri, bu gayelerin gerçekleştirilmesine yaptıkları katkıları tahlil ederek sıraladağı Dünya Üniversiteleri Tesir Sıralaması listesinde pek fazlaca kriter yer alıyor. Londra merkezli memleketler arası derecelendirme kuruluşu, hazırladığı sıralama ile dünya genelindeki üniversiteleri daha yeterli bir yaşama katkıda bulunmaları için teşvik etmeyi amaçlıyor.

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel: “Times Higher Education tarafınca yayımlanan listede eğitim kalitesi alanında dünya genelinde birinci 10 üniversite içinde yer almamız, Yakın Doğu Ailesi’nin her bir ferdinin ortak emeğinin bir kararıdur.”

Gücünü bilimsel üretkenlikten alan teşebbüsçü bir üniversite olduklarını vurgulayan Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Lideri Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Üniversite 4.0 vizyonuyla ortaya koyduğumuz misyon, gücünü; ülkemize, Türkiyemize ve dünyamıza duyduğumuz sorumluluktan alıyor” dedi. “Sürdürülerbilir bir kalkınma ve etraf için projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Sanatsal etkinliğimizle ömür alanımızı ve toplumu dönüştürmek için çalışırken; yalnızca teoriye değil pratiğe ve uygulamaya dayalı eğitim modelimizle sürdürülebilir bir gelecek kuracak yeni jenerasyonlar yetiştiriyoruz” tabirini kullandı.

Nisan ayı başında İSİM Scientific Index’in yayımladığı dünyanın en güzel bilim insanları ve üniversitelerinin sırlandığı listede, Yakın Doğu Üniversitesi’nin dünyada 15.175 üniversite içinde 552’nci sırada; Avrupa’da ise 3.126 üniversite içinde 230’uncu sırada yer aldığını da hatırlatan Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Times Higher Education’ın deklare ettiğı Dünya Üniversiteleri Tesir Sıralaması’nda eğitim kalitesi alanında geçen yıla bakılırsa 23 basamak yükselerek dünya genelinde birinci 10 üniversite içinde yer almamız; bilimsel üretkenliğimiz, somutlaştırdığımız projelerimiz ve sanatsal üretimimizle toplumsal yarar üretme yolunda yanlışsız işler yaptığımızı gösteriyor. Bu gurur, Yakın Doğu Ailesi’nin her bir ferdinin ortak emeğinin bir kararıdur” tabirini kullandı.

Times Higher Education (THE) tarafınca açıklanan “2022 Dünya Üniversiteleri Tesir Sıralaması” ile ilgili ayrıntılı bilgilere aşağıdaki web adresinden ulaşmak mümkün.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı